KİLO VERMEYİ ENGELLEYEN VİTAMİN EKSİKLİKLERİ VE YİYECEKLER


KİLO VERMEYİ ENGELLEYEN VİTAMİN EKSİKLİKLERİ VE YİYECEKLER

Bugün pazar eskilerin dediği gibi Çalışan demir ışıldar mantığı ile Yelken Aktif Yaşam Kulübümüzde çalışmaya devam ediyoruz. Bugün hangi yiyecekler kilo vermeye engel oluyor? Bu konuyu paylaşmak istiyoruz. İnsanlar genelde kilo vermeye çalışırken vitamin eksiklikleri nedeniyle sık sık kaçamak yapmak durumunda kalabiliyor. Diyet denildiği zaman sadece kilo vermeye çalışan insanların değil, Sağlıklı beslenmeyi İlke edinmiş tüm insanların uygulaması gereken beslenme programı akla gelmelidir. Bugün Diyet nedir diye sorsanız çoğu insan sadece kilo vermek isteyen insanların başvurduğu diyetisyen tarafından verilen diyet listelerini işaret ederler. Herbalife Serik üyesi olarak sizleri bu konuda biraz bilgilendirelim istiyoruz. Çeşitli diyet ilaçları ile kilo verir miyim diye düşünen çok fazla kadın var. Sadece işi Eczaneden aldığımız ilaçlara yüklemek olmaz diye düşünüyoruz. Aslında paylaşımlar yapmamızın temel amacı; Bütün kadınların Diyete başlama  noktasında giriş hatalarını düzeltmeye faydalı bilgiler ile fark yaratmaktır. Obezite ve yüksek kilo maalesef Antalya ve Serik ya da diğer ilçeler ile sınırlı değil. Bu durumda şapkamızı önümüze alıp biraz düşünmemiz gerekiyor. Kimilerine göre Serik çok küçük bir yer ama fazlasıyla yeme içme mekanı ve değişik tatları ile insanları renkli vitrinlere bağlayan birçok Yiyecek her gün gözümüzün önünde.Bu nedenle kilo vermeye çalışan insanların sık sık boşlukta hissetmesinin nedeni belki de bir takım vitamin ve minerallerden bilmeden bile olsa vazgeçmeleri olabilir mi? Bu zaman içerisinde herbalife yaşam koçu desteği alarak kilo veren insanların genel olarak ruh hallerinin ve kilo verme konusundaki cesaretlerinin arttığını her gün canlı olarak gözlemliyoruz.Yemek yemek güzel bir Aktivite bunu planlı ve düzenli hale getirmek ise insanı mutlu eden en güzel tarafı oluyor bizler için.

Light ürünler kullananlar.
Genelde obezite ve kilo artışını toplum bazında gözlemleyen Tekstil sektörü kadar çeşitli gıda şirketleri de bu pazardan payını almak için diyet ürünleri ile kadınların ilgisini çekmeye çalışıyor.Kilo vermek isteyen masa başı çalışan birçok kadında olduğu gibi sizin de çekmecenizde bulunan Diyet bisküvi ve galetalar gerçekten masum mu?Onu biraz inceleyelim istedik, diyet ürün olarak satılan bir çok karbonhidrat ağırlıklı ürünlerde maalesef sıklıkla kullanılan Mısır şurubu gibi malzemeler var.İnsanın kilo vereyim diye çabalarken tam tersine kilo almasını tetikleyebilir.
Hazır konservelere dikkat?
Malum kış günü kilo olmak istemeyiz değil mi? Mevsiminde tüketilen gıdalar özellikle yeşil sebze ve meyveler her zaman ideal kiloda kalabilmek için veya kilo verebilmek için Etkili gıdalar olduğu gibi vitamin ve mineral dengenizi korumakta yardımcı olurlar. Ancak Ne var ki günümüz insanında çalışıyor olsa bile konserve edilmiş hazır kavanozlarda birçok sebzeyi tüketiyor olmak kilo vermenizi engelleyen nedenlerden sadece bir tanesidir.Ne derseniz? Hazır konservelerin içerisinde son tüketim tarihinin korunması ve kavanozun raftaki ömrünün uzatılması gerekiyor. Tabii ki bu bütünüyle bir takım kimyasallar ile sağlanmaktadır. Onlar insan vücudunda ödem oluşmasından daha çok toksin dediğimiz Zararlı kimyasalların vücutta toplanmasına neden olmaktadır. Eğer kilo vermek istiyorsanız ;mevsiminde yiyecekler ile kilo vermeyi deneyebilirsiniz.

Atıştırmalık çekmecesi önemli.
İnsanlar artık eskisi gibi ayçekirdeği,patates cipsi, ve mısır tüketmesin demiyoruz. Atıştırmalık çekmece nizde sağlıklı ve dengeli atıştırmalıklar ve çerezler bulunması en Tabii hakkınız. Diyet yaparken en çok diyeti delen kötü arkadaşlar trans yağlar ile kızartılmış patates cipsleri, aşırı tuzlu kuruyemişler vücutta su tutulmasına Neden olmaktadır. Zaten az su tüketen bir insan bunları yemeye devam ederse kilo vermekte Elbette zorlanır. Bunlara alternatif olarak acil olarak atıştırmalık elinizin altında bulunması gereken bir küçük paket Badem, Bir kaç ceviz, Yulaf ezmesi gibi yiyecekler hem sağlıklıdır. Hem de kilo vermenize yardımcı olurlar.

Hazır yiyecek kültürü kilo verdirmiyor.
Çoğu zaman dışarıda yemek yeme alışkanlığı olan insanlar ile yüz yüze geldiğimiz zaman bize düzenli olarak dışarıda yediğiniz 5 farklı yemeği Sayın dediğimiz anda inanın Sizin aklınıza gelen yiyeceklerden farklı yiyecekler söylemiyor lar.Bunun nedeni tekdüze beslenme planı içerisinde insanlar; tost, tavuk döner, et döner ve en kolay ulaşabilecekleri hamur işi gibi yiyecekleri tek tek sayıyorlar. Gelin bu çarpık düzeni birlikte Yelken Aktif Yaşam kulübünde nasıl düzenleyebiliriz? Açıklamalı bir şekilde anlatalım. Hamur işi çok seviyoruz ama neden?
Türk milleti kültür olarak buğday yetişen bütün toprakları kutsal kabul ederek, evinin en baş köşesinde Buğday ve buğdaydan üretilen bütün hamur işi yiyecekleri uzun yıllardır tüketmektedir. Ancak artık yediğimiz ekmek ve pastane ürünü börek, çörek ,pastalar tamamı ile kepeksizun ile yapılıyor. Bu gıdalar Vitamin ve mineral değerleri çok düşük Gıdalardır. Çoğu insan anket çalışmalarında bağırsak problemi, sindirim problemi yaşamadığı konusunda yanıt veriyor. Genelde sorularımız insanların günlük yaşamda. karşılaştıkları beslenme kaynaklı şikayetler üzerine kurulu olduğu için;toplum içerisinde kimse kabız olduğundan bahsetmiyor biraz da bu bizim Adetlerimize ters bir durum gibi gözüküyor,kabız olmak ayıp bir durum değil ancak kimse 15-20 kişinin içerisinde Ben Kabız oldum  deme cesaretini de gösteremiyor. Evet kilo vermek istiyoruz ama. Kabız olduğumuzu saklıyoruz. Demek ki burada yanlış giden bir durum var. Bizler Herbalife yaşam koçu hizmeti veriyoruz .Bir insan kabız olmuşsa Bağırsaklarında yüksek miktarda dışkıyı taşımak zorunda değildir. Bunun için çözümler üretiyoruz. Kilo vermek isteyen bir insanın 15-20 kiloya kadar. Dışkıyı vücudunda taşıması demek sindirim sistemi ile alakalı olarak büyük rahatsızlıklar ve aynı zamanda ruhsal olarakta endişelere,kaygı durumunun yükselmesine de neden olur.Şimdi bizleri daha iyi Anladınız değil mi ?Herhangi bir Herbalife yaşam koçu gibi davranırsak Farkımızı ortaya koyamayız. Serik merkezinde yaşayan bütün insanların dengeli ve sağlıklı beslenmeye olan ihtiyacı her gün daha fazla önem kazanıyor.Kilo vermek sadece geçici bir hedeftir. Mühim olan dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kazanabilmektir.
Yelken Aktif Yaşam Kulübü 05314079994

Yorum Gönder

0 Yorumlar