KAHVALTILIK OLARAK SİMİT POĞAÇA NE KADAR FAYDALI-05314079994


KAHVALTILIK OLARAK SİMİT POĞAÇA NE KADAR FAYDALI-05314079994


Kısa faydalı bilgiler paylaşmaya devam ediyoruz. İnsanların kilo problemi zembille inmedi illaki altında yatan nedenler var. Kahvaltılık olarak simit,poğaça ne kadar faydalı bu konuşulması gerekir diye düşünüyoruz. Çalışan, çalışmayan bütün insanlar sabah kahvaltısında hamurlu gıdalar ile kahvaltı etmeyi seviyor.Genellikle Sabah kahvaltılarını değiştirmek insanlara zor geliyor ya da zaman kaybı olarak görüldüğü için midir bilinmez, kolay ulaşılabilir olduğu gibi sebeplerden dolayı sabah kahvaltısında katmer, simit, poğaça ile kahvaltı etmek çok meşhur bir alışkanlık. Peki bu yediklerimiz ne kadar faydalı veya zararlı hiç düşündünüz mü?

Saydığımız bu yiyeceklerin hepsi besin sıralamasında Karbonhidratlar olarak nitelenmektedir. Serik Herbalife üyesi olarak sizlere hamur işi bu kahvaltılık gıdalar hakkında bilgi vermeyi uygun buluyoruz.Çünkü artık bir tanıdık,bilindik ya da methedilen fırınların ya da pastahaneler’ in kullanmış olduğu unların nereden geldiğini,unun imal edildiği buğdayın nasıl yetiştirildiğini bilmeniz gerekiyor. Elbette karbonhidrat insan vücudunun sık sık başvurduğu Enerji kaynaklarından bir tanesidir.İnsan doğa ile uyumlu bir varlık olma vasfını kaybetmemeli diye düşünüyoruz.Türkiye'de resmi kaynakların açıklamasına göre uzun yıllar pestisit adı ile bilinen kimyasal böcek öldürücü ilaçların kullanımı son 10 yılda % 50’nin üzerinde artış göstererek toprakta faydalı olan böcekleri de öldürür durumdadır.


Buğday ekilen tarlaların doğal yöntemlerle işlenmesi gelecek nesiller açısından çok önemlidir.Mevcut durumda Serik merkezde yaşayan insanların, 40 yaş grubu yüz yüze görüştüğümüz kişilerde hamur işleri tüketince yaşadıkları şikayetlerini sık sık ifade etmeye çalışıyorlar.Bilinçli bir topluma doğru ilerlemek için daha fazla bilgiye sahip olmamız gerekiyor.Birçok insan kepekli ekmek faydalı mı değil mi sorusunu soruyor bizlere.Elbette kepekli ekmek tüketmek faydalı bir alışkanlık, sağlıklı olup olmadığı konusunda birçok beslenme uzmanı farklı görüşler belirtiyor olsa bile kepekli ekmeğin ve kepekli undan üretilen gıdaların beyaz ekmek için üretilen undan daha faydalı olduğunu söylemek mümkündür.Çünkü kepekli ekmek dediğimiz zaman buğday tanesini sarıp sarmalayan kabuklarda bulunan, kısacası eskilerin tabiri ile hayvana yedirdiğimiz kepek artık insan sağlığını da dengeleyen bir unsur olarak görülüyor.

Teknoloji hayatımızın her alanında olduğu gibi Tarım ve Gıda yetiştiriciliği alanında çok fazlasıyla başvurduğumuz bir gelişme halindedir.Bugün Serik ve çevresinde fazlasıyla Sera bulunmaktadır seracılık yapan insanların kullandığı yöntemler de teknoloji ve kimi zaman Anadan Babadan kalma yöntemleri de içeriyor.Bu nedenle her ne kadar Antalya ve çevresinde çok fazla buğday tarlası olmasa bile buğday yetiştiriciliği de teknolojiden ve kimyasal ilaçlardan yararlanarak yapılan bir Tarım faaliyetidir.

Kepekli un ile yapılan gıdalarda farklı Enzimlerin ve sindirime faydalı asitlerin bulunduğunu söylemek mümkündür.İnsanlar tüketmiş olduğu yemeklerde ve meyvelerde bulunan vitamin ve mineralleri vücuda fayda sağlamadan dışarıya atar.Bunun nedeni genelde kepeksiz un tüketiyor olmaları ya da liften yoksun gıdalar ile besleniyor olmaları olarak görülmektedir.Örnek verecek olursak bir Kaya'yı kaldırmak için bir kaldıraca ihtiyacımız vardır.Vitaminler ve mineraller bu görevi yapan küçük ama değerli besin maddeleridir.Biz bu besin maddelerini almadan sağlıklı ve dengeli kilo verme işlemini yerine getiremeyiz.Her nedense insanlar kepek denildiği zaman lif, fitik asit, leptin gibi faydalı yiyecekler kategorisinde olan mikro besin maddelerini görmezden gelebilirler.Genel itibarıyla sindirim sisteminizin düzgün çalışması, kabızlık gibi istenmeyen durumların yaşanması bu paylaşmış olduğumuz detaylarda gizli diyebiliriz.Örnek verecek olursak sürekli olarak sabah kahvaltılarında simit veya hamur işi ile kahvaltı eden insanlar da belli bir zaman sonra demir eksikliği görülmesi gayet doğal bir durum olarak karşılanıyor.

Aslında beslenme ve siz bir bütünün parçalarısınız beslenme şekliniz sizi motive etmelidir. Simit, poğaçadan daha fazla bilgiye ihtiyacınız olduğu bir gerçektir.Kilo kontrolü yapmaya çalışan Serik Merkez ve çevresinde yaşayan insanların Yelken Aktif Yaşam Kulübünde bizlerle birlikte beslenme üzerine bilgi sahibi olmalarını istiyoruz.Çocuk beslenmesi genç ve yetişkin beslenmesi konusunda daha dikkatli olmak, sağlıklı kilo vermek, gibi konularda detaylı bilgi talebinde bulunabilirsiniz.
Yazımızın son bölümünde kepekli ekmeğin ve kepekli undan üretilmiş gıdaların faydalarından bahsedelim. Zararlı yiyecekler ile vücuda giren birçok toksin madde ile yaşamak durumunda kalıyoruz bunları vücuttan atmak için çeşitli yöntemler kullanmak gerekiyor. Antioksidanlar vücuttaki potansiyel zararlı maddelerin dışarıya atılmasını kolaylaştırır.Kepekli ekmeği de önemsemek gerekiyor, bağırsaklarda birikmiş toksinlerin atılması aynı zamanda Kan şekerinin düzenlenmesi gibi faydalı faaliyetleri desteklemek önemlidir.Kötü Kolesterolü kontrol altına almak üzere beslenme, diyet listenizde kepekli ekmeği kontrollü olarak tüketebilirsiniz. İnsanlar sağlıksız beyaz undan üretilen gıdalar ile şu an şikayet ettiği durumda kalmak zorunda değildir. Herbalife sadece bir ürün olarak görülmemeli! Bizler Herbalife Serik Bağımsız üyesi olarak insanların daha Sağlıklı ve dengeli beslenmeleri konusunda ücretsiz destek ve bilgi vermeye hazırız.Peki siz kendi sağlığınız için beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeye Hazır mısınız?

Herbalife Yelken Aktif Yaşam Kulübü Serik Antalya



Yorum Gönder

0 Yorumlar