SERİK HERBALİFE ŞEKER Mİ ASLA


SERİK HERBALİFE ŞEKER Mİ ASLA
Serik, Turizm ve Tarım şehri olarak her geçen gün daha fazla göç almaya devam ediyor.Bu nedenle kalabalıklaşan ilçemizde insanların hazır yiyecekler ile Özellikle de şekerli yiyeceklere olan bağımlılığı artıyor.Evet yanlış duymadınız bağımlılık diyoruz çünkü şeker kontrollü bir şekilde bırakılmadığı takdirde; vücut başka gıdalardan şeker üretmeye devam ediyor.
Bunun adı Elbette bağımlılık olmalı.Peki şekeri bırakmak kolay mı? Elbette kolay olmayabilir ama kesinlikle imkansız da sayılmaz.Gelelim asıl meseleye atıştırmalık olarak her gün tüketmiş olduğunuz şekerli yiyecekler ve şekerin bin bir türlü şekilde servis edilen işlenmiş hali var.Şekeri bırakmak sizin hayatınızda neleri değiştirebilir? Bir de onu gözden geçirin.

Pişmanlıklara bir son vermek
Gün içinde kendinizi mutlu hissetmek rahatlatmak için elinizden geleni yapıyorsunuz.Hani hep derler ya yok ya ben fazla yemiyorum! Oysa ki atasözleri tam da tecrübeden yana konuşuyor. Çoğu zarar azı karar, ama maalesef hep bir pişmanlık içinde şekerli yiyecekler tüketmeye devam ediyoruz.En kötüsü  şekeri bıraktığımız zaman Duygusal açıdan pişmanlık yaşamadan güne daha enerjik uyanmak Mümkün olabilir.

Fazla kilolardan kurtulun
Şekeri bırakmak demek şekerin verdiği ek kilolardan kurtulmak anlamına geliyor.Biraz zaman alsa da her zaman fazladan kalori tüketim işini bırakan insanlarda gözle görülür Fazla kilolar zaman içinde Eriyip bitiyor.

Cildinizi şekerden koruyun
Şeker insan bedenini her yönde kötü etkileyen bir yiyecektir.Bu nedenle cildinizi şekerden koruyun.Özellikle sık sık vücudunuzda oluşan aknelerin ve zamanla büyüyüp sivilceye dönen kötü tecrübelerin tekrar yaşanmaması için, cildinizde daha fazla yağlanma oluşmaması için şeker ile aranızdaki bağımlılığı bitirmeniz tavsiyemizdir.

Şekeri bırak yorgunluğu kenara at
Şeker bilindiği gibi karbonhidrat yüklü bir yiyecektir.Vücut hali ile enerjiyi karbonhidratlardan alır.Fazla şeker tüketen insanlarda çabuk yorulma, merdiven Çıkamama, şekerin vermiş olduğu uyku hali gibi durumlar sık sık karşılaşılan alışıldık mevzulardır.

Bağırsak sağlığı önemlidir
Eskiden yaş pasta gibi yiyecekler Anadolu insanının çok da yakından bildiği ve tükettiği bir yiyecek değildi. Zamanla kültürel değişim bu tarz yiyecekleri hayatımızın bir parçası haline getirdi.Bu nedenle işlenmiş bir vaziyette sofralarımıza, kutlamalarımıza dahil olan bu yiyecekler bağırsak sağlığını ciddi derecede tehdit eder.Şekerli yiyeceklerin bir de bu yönden incelenmesi gerekiyor.

Şekeri bırak bağışıklığın güçlensin
Serik Devlet Hastanesinde bitmeyen bir yoğunluk olduğu Hep söylenir.İnsanlar tüketmiş olduğu şeker kadar dengeli yaşamaya özen gösterir.Eğer fazlaca şeker tüketiyorsanız bağımlılık yapmış demektir.Tabii bu durum haliyle insan metabolizmasını çevreden gelen mikroplara karşı korumasız hale getiriyor.

Ben öyle her yiyeceği yemem
Çoğu insan Yelken Aktif Yaşam Kulübünde benim midem hassas!!Ben öyle her yiyeceği yemem gibi sözlerle cümleye başlar, aslında bu tamamen şekere olan bağımlılık ile alakalı bir durumdur.Bu insanların birebir görüşmelerde tatlı krizi olduğunu, çabuk sinirlendiklerini kendi ağızlarından dinlemek bizlere şeker hakkında daha fazla fikir veriyor.

Kadınlarda hormon dengesi şeker ile dengeleniyor
Kadınlar gün için de çok fazla Duygusal çöküş ve motivasyon eksikliği olduğundan bahsediyor.Bu tamamen gün içerisinde tüketmiş oldukları şekerli yiyecekler ile alakalı olabilir.Daha az şeker demek mutluluk ve motivasyon anlamına geliyor.İnsan yediği ve içtiği diğer yiyeceklerden tat alamadığı için sürekli olarak şekerli bir şeyler yemek için; adeta kendisi ile savaşıyor.Bu da gün boyunca Serotonin ve Dopamin adı verilen hormonların dengesini alt üst ediyor.Ne kadar ilginç değil mi vücudunuza hakim olan bir yiyecekten bahsediyoruz.Ne kadar az şeker o kadar çok moral ve motivasyon!Sizce de güzel değil mi?
Gönül DEMİR -05336917296
Yelken Aktif Yaşam Kulübü Serik


Yorum Gönder

0 Yorumlar