70 KİLOYA GÖRE DİYET LİSTESİ

 

Yemek Yeme Alışkanlıklarınızı Değiştirin: 70 kg Diyet İçin Kapsamlı Bir Kılavuz 

 

70 kiloya göre diyet listesi herkesin ilgisini çekebilir.Çünkü insanların çoğu kilosuyla halsiz, şişkin ve mutsuz hissetmekten yorgun düştüğünü söylüyor.Fakat çözüm nedir?.

 

Yeme alışkanlıklarınızı değiştirmek ve sonunda hedef kilonuz olan 70 kiloya ulaşmak ister misiniz?.

 

70 kg diyet için bu kapsamlı programdan başka bir yere bakmayın.Dengeli,sürdürülebilir alışkanlıklara odaklanın.

 

Bu yazıda, kilo kontrolü hedeflerinize ulaşmanız için gereken araçları ve bilgileri tek tek sıraya koyduk.Bu yazı bir kılavuz gibi, yemek planlama ve porsiyon kontrolünden dikkatli yeme ve egzersizlerine kadar her şeyi kapsıyor.

 

Zinde ve fit bir yaşam tarzının tüm yönlerini kapsayan bilgiler burada.Diyete yeni başlıyor olun, bu hiç önemli değil.

 

Size kalıcı değişiklikler yapmak ve sonuçta her zaman istediğiniz vücuda ulaşmak için gereken desteği ve rehberliği sağlayacak bir program var.

 

Peki, yeme alışkanlıklarınızı değiştirmeye ve hayatınızı en iyi şekilde yaşamaya başlamaya hazır mısınız?.Şimdi hemen 70 kiloya göre diyet listesi için birlikte başlayalım!

Sağlıklı beslenmenin önemini anlamak

 

70 kiloya göre diyet listesi hazırlamak dengeli bir diyetin ve yeni bir yaşam tarzının temelidir. 

 

Sağlıklı kilonuzu korumak, kronik hastalık riskinizi azaltmanıza ve genel yaşam kalitenizi iyileştirmenize yardımcı olabilir. 

 

Ama sağlıklı bir diyet tam olarak nedir?.Meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar ve yağsız proteinler gibi bütün, işlenmemiş gıdalar açısından zengin bir diyettir. 

 

Aynı zamanda doymuş ve trans yağlar, ilave şekerler ve tuz ve hamur işinden uzak kalorisi düşük besleyici yönleri yüksek bir diyettir.

 

Sağlıklı bir diyet yapmak, daha enerjik hissetmenize, ruh halinizi iyileştirmenize ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olabilir. 

 

Ayrıca, gelişmiş sindirim sistemi, daha iyi zihinsel sağlık ve daha güçlü bir bağışıklık sistemi dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararları ile bağlantılı olan bağırsak sağlığınızı da iyileştirebilir.

70 kiloya göre diyet listesi ve yanlış anlamalar

 

Diyet hakkında, neye inanılacağını bilmeyi zorlaştırabilecek birçok temeli olmayan bilgi ve yanlış anlama vardır. 

 

Yaygın bir efsane, kilo kaybı için tüm yiyecek gruplarını kesmeniz gerektiğidir.Bunun anlamı halk arasında aç kalarak kilo verme olarak bilinir fakat yanlıştır.

 

Bazı gıdaların kalorilerinin daha yüksek olduğu ve ölçülü olarak tüketilmesi gerektiği doğrudur.Ancak tüm gıda gruplarını kesmek besin eksikliklerine yol açabilir.Uzun vadede birçok probleme yol açar.

 

Başka bir efsane de kilo kaybı için daha az yemek  gerektiğidir.Kilo vermek için bir kalori kontrolü yapmak gerektiği doğru olsa da,çok az yemek aslında metabolizmanızı yavaşlatabilir.

 

Bu yapılanlar ve uzun vadede kilo kontrolünü zorlaştırabilir. 

 

Sürdürülebilir kilo kaybı elde etmek için kalori alımı ile fiziksel aktiflik arasında doğru dengeyi bulmak çok önemlidir.

70 kilo diyetinin faydaları

 

70 kiloya göre diyet listesinin birçok faydası vardır. Yeni başlayanlar için, hedef kilonuza ulaşmanıza ve genel sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir. 

 

Ayrıca özgüveninizi artırabilir, uyku kalitenizi artırabilir ve kalp hastalığı, diyabet ve bazı kanser türleri gibi kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltabilir.

 

70 kg diyeti, ömür boyu sürecek sağlıklı alışkanlıklar edinmenize de yardımcı olabilir. 

 

Bütün, işlenmemiş gıdaları öğrendikten sonra dikkatli yemek yemeyi, vücudunuzun açlık ve tokluk durumunu öğrenebilirsiniz.

 

Bu taktikler aşırı yemekten kaçınmayı ve uzun vadede sağlıklı kiloyu korumanıza da yardımcı olabilir.

Kalori alımı nasıl hesaplanır?

 

Kilo kaybı için, yediğinizden daha fazla kalori yakarak bir kalori açığı oluşturmanız gerekir. 

 

Kalori açığı yaratmanın ilk adımı, günlük kalori ihtiyacınızı hesaplamaktır.70 kiloya göre diyet listesi için bu basit formülü kullanarak kalori hesabı yapılır:

 

  • Erkekler için: 10 x ağırlık (kg) + 6,25 x boy (cm) – 5 x yaş (yıl) + 5

 

  • Kadınlar için: 10 x ağırlık (kg) + 6,25 x boy (cm) – 5 x yaş (yıl) – 161

 

Günlük kalori ihtiyacınızı hesapladıktan sonra öğünlerinizi ve ara öğünlerinizi buna göre planlamaya başlayabilirsiniz. 

 

Diyet yapmanın sadece kalori kontrolü ile ilgili olmadığını hatırlamak önemlidir.

 

Aynı zamanda sağlıklı yiyecek seçimleri yapmak ve porsiyon kontrolü yapmakla da ilgilidir.

70 kiloya göre diyet listesine dahil edilecek yiyecekler

 

70 kg diyet planınızı yaparken, besin açısından zengin ve kalorisi düşük, bütün, işlenmemiş gıdalara yönelmek önemlidir. 

 

Bazı örnekler şunları içerir:

 

  • Meyve ve sebzeler: Bunlar düşük kalorili ve yüksek liflidir, bu da daha uzun süre tok hissetmenize ve toplam kalori alımınızı azaltmanıza yardımcı olabilir. Günde en az 5 porsiyon meyve ve sebze yemeyi hedefleyin.

 

  • Yağsız protein: Bunlar, kas dokusunu oluşturmak ve onarmak ve kendinizi tok ve tatmin olmuş hissetmenizi sağlamak için gereklidir.Yağsız protein kaynakları arasında tavuk, balık, tofu ve baklagiller bulunur.

 

  • Kepekli tahıllar: Bunlar, kendinizi tok ve tatmin olmuş hissetmenize yardımcı olabilecek lif ve diğer besin maddeleri açısından ideal besinlerdir.Tam tahıllı gıda kaynakları arasında tam buğday ekmeği,kahverengi pirinç, kinoa ve bulunur.

 

  • Sağlıklı yağlar: Bunlar beyin fonksiyonu ve besin emilimi için önemlidir.Sağlıklı yağ kaynakları arasında fındık ve zeytinyağı,avokado bulunur.

di̇yette ki̇lo vermeyi̇ kolaylaştiran adimlar

70 kiloya göre diyet listesinde kaçınılması gereken yiyecekler

 

70 kiloya göre diyet listesi yaparken, kalorisi yüksek yiyeceklerden, ilave şeker olan yiyeceklerden ve sağlıksız yağlar ve hamur işinden kaçınmak da önemlidir. 

 

Bazı örnekler şunları içerir:

 

  • İşlenmiş gıdalar: Bunlar genellikle yüksek kalori, ilave şeker ve sağlıksız yağlar içerir.Örnekler arasında paketlenmiş atıştırmalıklar,dondurulmuş yemekler ve fast food yer alır.

 

  • Şekerli içecekler: Bunlar genellikle kilo alımına katkıda bulunabilecek yüksek kalorili asitli olanlar ve ilave şeker içeren meyve sularıdır.Örnekler arasında kola,meyve suyu ve şekerli çay bulunur.

 

  • Doymuş yağ ve trans yağlar: Bunlar genellikle işlenmiş gıdalarda bulunur.Bu yağlar kalp hastalığı riskini artırabilir.Örnekler arasında kızarmış tüm yiyecekler, unlu mamuller ve yağlı etler bulunur.

Yemek planlama ve hazırlama ipuçları

 

Yemek listesi ve buna uygun yemek hazırlama,70 kiloya göre diyet listesi yaparken diyetinize bağlı kalmanın anahtarı olabilir.İşte başlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları:

 

  • Öğünlerinizi ve atıştırmalıklarınızı önceden planlayın:Bu,kaçamak yemek yemekten kaçınmanıza yardımcı olabilir.Açlık çekmeden elinizin altında sağlıklı yiyecekler olmasını sağlar.

 

  • Yemeklerinizi önceden hazırlayın:Bu size zaman kazandırabilir ve sağlıklı beslenmeyi daha kolay hale getirebilir.Hafta sonu çok sayıda sağlıklı yemek pişirmeyi ve bunları önümüzdeki hafta için porsiyonlara ayırmayı deneyin.

 

  • Bir yemek listesi kullanın:Bu,her zaman ne yediğinizi takip etmenize ve ayarlamalar yapmanız gerekebilecek alanları belirlemenize yardımcı olabilir.

70 KİLOYA GÖRE DİYET LİSTESİ DIŞINA ÇIKMAMAK İÇİN İPUÇLARI

 

Sağlıklı beslenme planına bağlı kalmak önemlidir.Ancak doğru yolda kalmanıza yardımcı olabilecek bazı basit stratejiler vardır:

 

  • Gerçekçi hedefleriniz olsun: Bir gecede çok fazla kilo vermeyi beklemeyin.Bunun yerine, uzun vadede bağlı kalabileceğiniz küçük, sürdürülebilir değişiklikler yapmaya odaklanın.

 

  • Seçici olun: Bu, vücudunuzun açlık ve tokluk ipuçlarına dikkat etmek ve yavaş ve dikkatiniz dağılmadan yemek yemek anlamına gelir.Önünüze gelen her yiyeceği ve içeceği tüketmek zorunda değilsiniz.

 

  • Sağlıklı alternatifler bulun:Bu, diyetinizi bozmadan isteklerinizi tatmin etmenize yardımcı olabilir. Örneğin, patlamış mısır için protein cips deneyin veya kolaya alternatif için sade soda deneyin.

 

70 kiloya göre diyet listesi ve egzersizi birleştirin

 

Egzersiz, herhangi bir sağlıklı yaşam tarzının önemli bir parçasıdır.Kalori yakmanıza,kas yapmanıza ve kronik hastalık riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir. 

 

70 kiloya göre diyet listesi ve egzersizi birleştirmek için zevk aldığınız ve programınıza uygun aktiviteler bulmanız önemlidir.Bazı örnekler şunları içerir:

 

  • Kardiyovasküler egzersiz: Bu, kalp atış hızınızı artıran ve kalori yakan koşu,bisiklete binme ve yüzme gibi aktiviteleri içerir. Haftada en az 150 dakika orta yoğunluklu kardiyo yapabilirsiniz.

 

  • Kuvvet antrenmanı: Bu, kas inşa etmeye ve metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olan ağırlık kaldırma ve direnç bandı egzersizleri gibi aktiviteleri içerir.Haftada en az 2 kuvvet antrenmanı seansı hedefleyin.

 

  • Zihin-beden aktiviteleri: Bunlar, stresi azaltmaya ve esnekliğinizi ve dengenizi geliştirmeye yardımcı olabilecek yoga ve pilates gibi aktiviteleri içerir.

Diyetinizi izleme ve ayarlamalar yapma

 

İlerlemenizi takip etmek,motive kalmanız ve 70 kiloya göre diyet listesi planınızda..okumaya devam et

Yorum Gönder

0 Yorumlar