HERBALİFE ÇAY NE İŞE YARAR-05314079994

 

HERBALİFE ÇAY NE İŞE YARAR-05314079994 


Herbalife çay ne işe yarar?.Kilo kontrolü programlarının bir parçasıdır.Unutmayın herbalife sonuçlar kişiler arası değişiklik gösterir.Kilo yönetimi her bir insanda farklı gelişir.

 

 

Çayla ilgili sorunun cevabı çok basit.Binlerce yıldır Asya kültürü çay ile harman olmuştur.Burada yaşayan insanlar çayın uzun ömür ile ilişkili olduğunu iddia ederler.

 

 

Herbalife dünya çapında beslenme takviyeleri üzerine çalışmaktadır.Bu uzun soluklu çalışmanın karşılığında kilo kontrolünde dünyanın tercihi haline gelmiştir.

 

 

 Herbalife kilo kontrolü programlarında siyah çay ve yeşil çaydan oluşan bu özel harman ile beslenme programlarının bakış açısını değiştirmiştir.

 

 

Çayın içinde bulunan flavonoidler faydalıdır.Çayın insan vücudu üzerinde birçok faydası vardır.Diyabet ve çeşitli kronik rahatsızlıklara karşı koruyucu olduğu biliniyor.

 

 

Renkli ve çeşitli bir beslenme planı içerisinde çayın insan vücudunu dinlendirdiği ve enerji metabolizmasını harekete geçirdiği düşünülmektedir.Bu özellikler siyah ve yeşil çay ile ilgilidir.

 

 

Herbalife bitkisel konsantre çay gün boyunca güvenle tüketilebilir.

 

herbalife bitkisel konsantre çay 100 gr

Herbalife çay tek başına yeterli mi,sorusu ile sık sık karşılaşıyoruz.Meseleyi sadece kilo kontrolü üzerinden değerlendirmek yanlış olurdu.

 

 

Bu arada yeşil çayın binlerce yıldır tüketildiğini hatırlatmak isteriz.Batı kültürü henüz çayı tanımadan uzakdoğu ve Asya kültürü çayın insan vücudu üzerindeki olumlu etkilerini çok uzun süre öncesinden keşfetmiş.

 

 

Özellikle yeşil çay kalori yakmada ve vücut yağları üzerinde etkisi uzun süredir biliniyor.Çayın içerisindeki bileşikler farklı etkilere sahip etken maddelerden oluşuyor.

 

 

Çayın etken maddelerinden olan kateşinler vücudumuz için faydalı birçok faaliyete yardımcı oluyor.

 

 

Herbalife çayları 4 farklı aroma ile sizin de ilginizi çekebilir. Demleme zahmetine katlanmadan,her demde taze olarak tüketebileceğiniz bu çaylar soğuk ya da sıcak tercih edilebilir. Yapılması gereken tek şey suya karıştırıp bu özel konsantre içeceğin keyfini sürmek. 

 

 

Sadece kilo yönetimi için odaklanmak ve kendinizi bir üst mertebeye hazırlamak için Herbalife yaşam koçundan yardım alabilirsiniz.

 

Yapılan çalışmalar istikrar ile sürdürülürse;başarı çok yakın olabilir.Kilo kontrolü için bir araya gelelim.Küçük bir grup üzerinde gözlemler yapalım.

 

 

Egzersiz,yeterli hidrasyon ve kalori kontrolü ile neler olur?.Vücut yağlarının kolayca vücuttan atıldığı görülebilir.

 

 

Herbalife çay da siyah çayın ve yeşil çayın özelliklerini içinde barındırmaktadır.Bu nedenle kateşinlerin vücutta yağ tabakası üzerinde uyarıcı özellikte bir antioksidan olduğunu hatırlatalım.

 

 

Şimdi size vücudumuzda yağ olarak biriken gıdalardan kısaca bahsedelim.Bilirsiniz kızartmalar ve hamur işleri biz istemeden vücudumuzda depolanan yiyeceklerdir.Tüketim sıklığı kilo kontrolüne etki eder.

 

 

Özellikle alkol tüketimi yüksek olan insanlarda karaciğer yağlanması,karın yağlanması gibi olaylarla siz de karşılaşmışsınızdır.Mesele sadece alkol de değildir.Alkol ile tüketilen yiyecekler de var.Soslu çerezler mesela.

 

 

Bu ürünler yüzlerce kez kullanılan yağlarda kızartılır.Bolca işlem gören mezeleri saymıyorum bile.

 

 

Günümüzde yapay tatlandırıcılar ile sıfır şeker iddiası sizleri yanıltmasın!.Bu tarz yiyecekler daha fazla yağlanmaya neden olmaktadır.

 

 

Gençlik arasında Gazlı içecekler çok yaygın tüketilmektedir. Türkiye’de 18-35 yaş arasında birçok insanın sıklıkla gazlı içeceklere yöneldiğini bilirsiniz.Eminiz çevrenizde tüketenler vardır.

 

Gün boyunca işlenmiş hamur işi tükettiklerine de şahit olabilirsiniz.Bu nedenle de;abur cubur tabir edilen bisküvi,kraker, soslanmış yiyecekler gibi glisemik indeks değeri yüksek yiyeceklerin karın yağlanmasını tetiklediğini biliyoruz.

 

 

 

Aslında bu kısır döngüyü birçok yazımızda hatırlatıyoruz.Buna rağmen yinelemekten geri kalmıyoruz.Kilo kontrolü içerisinde yasaklı görülen yiyeceklerde var.

 

 

İşlenmiş et,sosis ve bitkisel yağlar gibi yüksek kalorili yiyeceklerin;kilo yönetimi haricinde bir sağlık tehdidi olarak görülmesini daha doğru buluyoruz.

 

 

Yediklerimiz vücudumuzda depolanmak için olmamalı.Bu daha çok sağlık sıhhat ve pozitif enerji olarak vücudumuza hizmet ediyor olmalıdır.Bu kısa hatırlatmayı yaptıktan sonra eminim sizler de uyarımızı dikkate alacaksınız.

 

 

Herbalife çay içerisinde siyah çay bulunmaktadır.Siyah çayın polifenol özelliğinden kısaca bahsedelim.Polifenoller bağırsaklarda yeniden bir canlanma ve metabolizmanın hızlanmasını sağlayan faydalı bakterileri güçlendirirler.

 

 

Bağırsaklarımızda trilyonlarca bakteri yaşamaktadır.İyi bakteriler ile kötü bakteriler arasında sürekli bir alan mücadelesi bulunmaktadır.

 

 

Bu mücadele sırasında biraz önce belirtmiş olduğumuz bazı gıdaları azaltmanın ya da hiç tüketmemeniz sağlık kalitenizi arttıracaktır.

 

 

Bu alanda yapılan çalışmalar birçok gerçeği de gözler önüne seriyor.Siyah çayın metabolizma üzerindeki bu olumlu etkileri sizin de ilginizi çekebilir.

 

 

Siyah çay ve yeşil çayın özleri Probiyotik adı verilen iyi bakterilerin çoğalmasını tetikleyebilir.Bu sayede kalıcı beslenme planları yapabilirsiniz.

 

 

 

Herbalife ürünleri kilo kontrolü alanında birbiriyle bağlantılı ürünlerden meydana gelmiştir.Herbalife çay da tek başına bir mucize yaratmıyor.

 

 

Ancak,renkli ve çeşitli bir beslenme planı içerisinde siyah çay ile yeşil çay ortak özelliklerini göz ardı etmeyelim.Günlük diyetinizde herbalife çayı da tercih edebilirsiniz.

 

 

Herbalife çay ve öğün yerine Herbalife Shake tüketerek uyumlu bir program oluşturulabilir.Tabii ki program içerisinde kişisel olarak ilaveler yapılabilmektedir.Unutmayın Herbalife program kişiye özel olarak düzenlenir.

 

 

Herbalife şirket olarak beslenme alanında çalışır.İnsanların yaşam tarzı haline getirebilecekleri diyet mümkün.Diyeti ve kilo kontrolünü kolaylaştıracak bir dizi beslenme programları oluşturmaktadır.

 

 

Bunu yaparken şunu unutmayınız!.Kilo kontrolü ya da kilo yönetimi uzun vadeli bir maratondur.Ömrümüzün zinde geçmesi için bazı alışkanlıkların sistematik olarak değiştirilmesini de teşvik etmektedir.

 

pozi̇ti̇f düşünce tarzi hayal deği̇l mutluluk bedenden yükselsi̇n

Bunlar arasında düzenli su içme alışkanlığı,yeterli miktarda uyku gibi basit yöntemleri sıralayabiliriz.

 

 

Bize ulaşan insanlar genelde ne istedikleri konusunda hemfikir. Ancak daha çok şikayetlerinden bahsediyorlar.Yani günlük hayatta yaşadıkları problemlerden.

 

 

Fazla kilolu olmaktan,çabuk yorulmaktan ve de sık sık acıkmak gibi problemlerden bahsediyorlar.Aslında günlük yaşantıyı kolay ya da zor hale getiren birtakım beslenme alışkanlıklarıdır.

 

 

Madem ki günlük hayatı çekilmez hale getiren bir takım problemler ile baş etmekte zorlananlar var!.Mutlaka yardım almalısınız.

 

 

Herbalife çay binlerce yıldır gelen çay kültürünün bir parçasıdır. Türk halkının da çay ile arası pek iyidir.Fakat son dönemde soğuk çay tüketimi ya da meyveli çay tüketimi eskiye nazaran çoğaldı.Bu çaylarda da yüksek şeker ilavesi var.Yüksek kalorili olduğunu hatırlatmaktan geri kalmıyoruz.

 

 

Vücudumuzun su ile etkileşime geçtiğini biliyoruz.Bedensel atık temizliğini su ile yaptığını biliyoruz.Çayın tüketilme nedeni de bazen suyun yerine geçmektedir.Ancak bu küçük yanılsama sizi sıkı bir siyah çay bağımlısı ve hatta şekerli çay içiyorsanız sıkı bir şeker bağımlısı haline getirebilir.

 

Besinlerden maksimum faydalanmak için mutlaka suyu zamanlı uygun bir şekilde içmemiz gerekiyor.Elbette çay tüketiminin yeterli miktarda yapılması genel sağlık kalitesi açısından yardımcı olabilir.

 

 

Fakat bedensel ve zihinsel sağlık;yeterli beslenme,egzersiz ve düzenli su tüketimi gibi alışkanlıkların ortak bir faydası olarak görülmelidir.

 

 

Obezitenin sağlık kalitesi üzerine araştırmalar yapılıyor.Beslenme alışkanlıklarının genel olarak beyin sağlığını etkilediği,neticede zihinsel fonksiyonların gerilediği görülmüştür.

 

 

Beslenme alışkanlıklarının 20’li yaşlardan itibaren genç insanların sadece görüntüsünü değil,aynı zamanda genel yaşam kalitesini de düşürdüğü tespit edilmiş.

 

 

Sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde genç nüfus üzerinde yapılan araştırmalar,her 5 kişiden 3 kişinin kısa ve uzun vadede zihinsel rahatsızlıklar yaşayabileceğini ortaya koymuş.

 

 

Toplumsal sağlık problemlerinin ciddi bir ekonomik açık ortaya çıkardığı görülmüş.İnsanların sağlık kalitesini etkileyen kötü beslenme alışkanlıklarının;sadece kilo problemleri ortaya çıkarmadığı,bununla birlikte çoklu iç organ ve beyin rahatsızlıklarına neden olduğu gözlemlenmiş.

 

 

Bu gibi çalışmalar bazı gerçekleri ortaya çıkarıyor.Araştırmaya katılan insanların;sağlıksız,yüksek kalorili,işlenmiş gıdaları tükettikleri gözlemlenmiş.

 

Büyük bir çoğunlukta ise kötü beslenme yanında egzersiz ve spor faaliyetlerinin neredeyse hiç yapılmadığı gözlemlenmiş.

 

 

Fast food yiyecek tüketimi var birde.Bu sadece İstanbul,İzmir,Ankara gibi şehirleri mi etkiliyor?.Yoksa en uzak noktada olan Hakkari,Mardin,Şırnak gibi illerde yaşayan insanları etkilenmiyor mu?.

 

 

Tipik olarak farklı şehirlerde yaşayan insanların hikayelerinin benzerliğini gözlemliyoruz.Genel anlamda stresin insan sağlığı üzerinde farklı şikayetler yaratabileceğini bilirsiniz.

 

 

Farklı şehirlerde yaşayan insanlardan dinliyoruz.Ancak kötü beslenme vücutta görsel olarak göze çarpıyor.Fakat asıl mesele stresle birlikte vücudumuzda kortizol üretimi artıyor.

 

 

Bu da ilerleyen dönemlerde zihinsel performansı ve beynin fonksiyonlarını etkiliyor.Hafıza zayıflıyor,stresle birlikte vücudun formu bozuluyor.Egzersiz yapmayan insanlarda bu durum 2 ve üçe katlanabilir.

 

 

Hani asıl mesele Herbalife çay ne işe yarar sorusu ile başladı. Bir çay içimlik vakitte,günlük yaşamda sizlerden bize yansıyan izlenimlerin sonucu sizlere hatırlatmak istediğimiz insan hikayelerinin parçalarıdır.

 

 

Çay ve kahvenin zihin sağlığı ve hafıza üzerinde etkileri yüksektir.Beslenmenin geneline bakıldığı zaman;sadece genel postür üzerinde etkisi yoktur.Besinlerin aynı zamanda zihinsel sağlık ve hafıza üzerinde önemli etkileri vardır.

 

 

Beslenmemiz vücudumuz üzerinde doğrudan etkiye sahiptir. Beyin sağlığı vücudun bütününü etkilemektedir.Üst bedende yer alan bütün organların aynı bir saatin parçaları gibi birbiri ile etkileşimde olduğunu hatırlayalım.

 

 

Beyin,mide,kalp,bağırsak,safra kesesi,böbrekler hepsi uyum içinde çalıştığı zaman;tıpkı bir orkestra gibi uyumlu bir ahenk ortaya çıkacaktır.

 

 

Beslenme üzerine birçok makale okudunuz.Örneğin;eskiden unutkanlık sadece ihtiyar insanlar için geçerli bir kuraldı.Şimdilerde gençlerde de unutkanlık çoğalıyor ve bunun beslenme ile %100 alakalı olduğu düşünülüyor.

 

 

Odaklanma problemi yaşayan insanlarda sağlık uzmanları beslenme üzerine çalışmalar yapıyor.Yapılan çalışmalar neticesinde yediklerimizin unutkanlık üzerinde ciddi bir etkisi olduğu tespit edilmiş.

 

 

Peki bu kadar beslenme uzmanı yanılıyor olabilir mi?. Düşünsenize vücudumuz büyük bir öğütücü.Birçok gıdadan hormonlar üretiyor.Yediklerimiz sayesinde kanı temizliyor.En küçük hücreye kadar birçok faaliyeti gerçekleştiriyor.

 

 

Sizce olaya sadece kilo problemi üzerinden bakmak yeterli mi?. Genel sağlık kalitesini etkileyen faktörleri görmezden gelebilir miyiz?.

 

 

Antioksidanlar;stres üzerinde ve beynin çalışması açısından önemlidir.Her şey bir dizi negatif üzerinden başlar ve birbirini tetikler.

 

 

B vitamini A-C-D-E vitaminleri gibi vitaminler beynin bilinç düzeyini arttırır.Eğer siz kötü besleniyorsanız elbette bir takım problem yaşayabilirsiniz.

 

 

Omega 3 gibi sağlıklı yağlar.Doğal yolla elde edilen zeytinyağı. Fındık gibi kaliteli besinler adaptojen etki göstermektedir.Bu da beynin stres ve yorgunluğa karşı daha aktif bir şekilde vücudu bütünüyle etkilemesinin yolunu açmaktadır.

 

 

Bu durum stres üzerinde olumlu yönde baskı yaratmaktadır.Genellikle kuruyemiş,yumurta,meyve,yağlı tohumlar ve yeşillikler bu yönden adaptojen gıda vasfını taşımaktadır.

 

 

Hafıza ve beyin konusunu bu kadar önemli hale getiren nedir?. Stresin bir anda ortaya çıkan bir durum olmadığını bilirsiniz.

 

 

Anlaşılan o ki stresin yan etkisi kilo problemi,vücutta yağlanma işte ne bileyim karaciğerde yağlanma ya da aşırı zayıflık gibi birçok konu üzerinde etkili olduğunu bilmeliyiz.

 

 

Genel sağlık kalitenizin aslında birebir diyetiniz ile alakalı olduğunu öğrendiniz.Yüksek ihtimalle de biraz önce bahsetmiş olduğumuz;yüksek yağlı,şekerli gıdalar ile yakından ilişkili olduğunu tahmin edebilirsiniz.Bu bilgiler bulunduğunuz durumu değerlendirmeniz açısından daha faydalı olacaktır.

 


Kim bilir belki de bu yiyecekleri diyetinizden elemek gerekiyor.Bu fırsatı kaçırmadan kendiniz için odaklanabilirsiniz.Çevrenizde bu gibi sorunlarla boğuşan birçok insanın olduğunu sizler de gözlemliyor olabilirsiniz.Tabii İnsanlar bazen içine düştüğü durumdan haberdar olmayabilir.

 

 

Hafıza ve bilinç düzeyini tetikleyen gıdaları tekrar edebiliriz.Bitki tohumlarına örnek olarak;keten tohumu,kahve,yaban mersini, balık gibi gıdalar tercih edilebilir.

 

 

İnsanların beslenme tercihleri genelde maddiyat üzerine kuruludur.Fakat sınırları zorlamak kişisel zevklerden vazgeçmek gerekebilir.

 

 

Mesela 2 saat televizyon izlemek yerine;1 saat tempolu yürüyüş yapmak.Herhangi bir maliyet getirmeyecektir.Lüks bir mekanda bir fincan kahve içmek yerine;evde keyif kahvesinin maliyeti daha düşük olacaktır.Bu gibi örnekler çoğaltılabilir.

 

 

Siyah çay ve yeşil çayın antioksidan özelliklerini düşünelim. Sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak tüketilmesi gerekmektedir. 

 

 

Antioksidanların vücudun toksinleri temizlemesinde olumlu etkileri söz konusudur.Birde meyveler ve sebzeler bitkisel gıda kaynağı olarak; vitamin ve antioksidan deposu olarak bilinmektedir.

 

meyve

Hatırı sayılır bir şekilde her diyette bir miktar antioksidan gıda takviyesi de kullanılabilir.

 

 

Aslında kilo yönetimi ile yeşil çayın aynı çizgide sunulmasının sebebi nedir?.Bitkisel antioksidan açısından zengin olması ve polifenol özellikle oluşudur.

 

 

Yeşil çayın bu özellikleri yağ yakmak açısından dengeli bir diyette faydalı olabilir.Fakat metabolizma hızını sadece çaya bağlamak konuyu biraz hafife almak gibi görülebilir. 

 

 

Çünkü;gerçekte,kararlı bir insanın kilo kontrolü yaparken birçok değişkeni de basit kurallara oturtarak takip etmesi gerekiyor.

 

 

Mesela yüksek kolesterol ile başa çıkmak için mutlaka yüksek lifli gıdaları ve tam tahılları diyetinize eklemeniz gerekebilir.

 

 

Bitkisel çayların insan metabolizması üzerinde etkili olduğu, meyve ve sebzeler ile antioksidan beslenme tarzının seçilmesi tekrarlanıyor olsa bile;

 

“Günlük hayatta yüksek kalorili yiyeceklerden ve yağlı yiyeceklerden uzak durmayan bir insanın kilo kontrolü ya da sağlıklı bir uyku rutini olması düşünülemez”

 

 

Çünkü bu yiyecekler vücutta toksin birikmesi ve vücudun yağlanması olayını tetikleyen yiyeceklerdir.

 

toksi̇n nedi̇r toksi̇nlerden arinma yollari nelerdi̇r 

Bilindiği gibi demlenen çayın en fazla 15 dakika içerisinde antioksidan özelliği ortadan kayboluyor.Bu nedenle aldığınız tedbirler en az Herbalife çay kadar etkili,aynı zamanda şekersiz, kalorisi düşük olmalıdır.



HERBALİFE ÇAY

 

 

Herbalife çay,ideal kilo kontrol programları içerisinde tüketime hazır;yeşil çay ve siyah çay bir miktar kafein içeren bitkisel bir karışımdır.

 

 

Herbalife çay ve bitki ekstreli aromalı içecek tozu;

 

  • kakule

 

  • yeşil çay 

 

  • siyah çay 

 

  • ebegümeci 

 

  • bamya çiçeği 

 

 

gibi bitki özleri ile hazırlanmıştır.Klasik ve meyveli tatları mevcuttur.Bunun yanında Herbalife bitki çayı 4 temel aromadan oluşmaktadır.

 

  • limon 

 

  • ahududu 

 

  • şeftali 

 

  • klasik 

 

Hani bazen hanımlar soruyor.Acaba hangisini tüketmem gerekiyor?.Şimdi damak tadı kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bazı insanlar şeftali aromasını severken,bazı insanlar klasik çay keyfini kaçırmak istemiyor.Tercih size kalmış.

 

Bildiğiniz gibi yeşil çay vücutta iltihap oluşmasını engelleyen, yüksek antioksidan özellikle bir çaydır.Yeşil çayın vücudumuzda toksin oluşumunu engellediği,zararlı toksinlerin vücuttan atılması için yardımcı olduğunu bilmekteyiz...Okumaya devam edin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar