HERBALİFE ANTALYA GLİSEMİK İNDEKS NEDİR

 

HERBALİFE ANTALYA GLİSEMİK İNDEKS NEDİR 05314079994




KiLO İLE NEDEN BU KADAR İLGİLİ
Glisemik indeks denildiği zaman çok korku,kaygı,hayret içinde kalmaya gerek yok aslında.Hepimizin yapmış olduğu bir diyet var ve bu diyeti gerekliliğini ne kadar doğru ve etkili şekilde kilo vermek için uyguluyoruz.Ne yani hep mi diyetteyiz bugün bir şeyler yemedim diyebilen varmı? Asıl olan mesele burada ve bunu sorgulamamız gerekiyor. Glisemik indeks bütün insanlar için geçerli bir kurala işaret ediyor; karbonhidrat içeren gıdaların damarlarda serbest dolaşımdaki kan içinde seviye değişikliklerini işaret ediyor. Çoğu zaman meyve, sebze, tahıl ve tatlılar karbonhidrat yüklü gıdalar olduğundan ölçüyü tutturamayan insanlar için sürekli hendek görevi yapıyor.Kandaki şeker oranı beyin ve kas fonksiyonlarında önemli bir yere sahip olduğu doğru bir tespit. Fakat her şeyin fazlasının da olduğu gibi kan şekerinin yüksek olması ya da çok düşük olması tamamen insanın kilo vermesini ya da günlük enerji düzeyini etkilediğini de bilmek gerekiyor.Sonra ben sürekli niye açım neden hep yorgunum diye hep aynı yerde dolanıp durmak, bu önemli detayı atlamak anlamına geliyor.Karbonhidratların kötü olduğunu falan anlatmaya çalışmıyoruz.Sadece glisemik indeks değerlerini yükselten ya da düşüren gıdaların sizin kontrolünüz altında olmasını öneriyoruz.
Yıllardır yapılan çalışmalar ve laboratuvar tetkiklerinde insanların karbonhidrat (unlu mamüller,meyve vb.)ağırlıklı beslendiklerin de düzenli olarak kan şekerleri ölçülmüş ve ölçülen değerlerin kişiden kişiye yansımaları hesap edilmiş, normal kan değerlerinin ani şekilde yükselmesinin yaş gözetmeksizin bütün İnsanlar da birbine benzer tepkilere yol açtığı gözlemlenmiş.


Yüksek şekerli yiyecekler
Glisemik indeks eşiğindeyim diye söylenen bir çok insanın bilmesi gereken bir detayı buradan sizlerle paylaşmak istiyoruz.Beyaz ekmek, kahvaltılık, tatlı, ekmekler, kepeksiz erişte ve hazır meyve suları,beyaz pirinç gibi hazır kahveler yani 3’ü bir arada gibi içecekler de dahil yüksek nişastaya ve şekere sahip olduğundan ani bir şekilde kan şekerinin yükselmesini sağlar.Çabuk doydum çabuk acıktım şikayetlerinin altında yatan gerçeklerden bahis ediyoruz.Kan şekerinin bir anda bir benzin bidonu gibi patlaması demek; bütün günlük faaliyetleri etkiliyor anlamına gelmektedir.İnsan kilo vermek ister ama kan şekeri önemli, dengeli bir şekilde seyretmesini sağlamayı umar.Peki siz kan şekerinizin ani yükselmesi ya da düşmesi konusunda ne kadar bilgiye sahipsiniz.

Şeker free gıdalar
Çoğu zaman Türkçe kelimeler kullanmayı tercih ederiz. Ancak defaten söylememize rağmen çoğu insan diyet yapmak ister ama Diyet yaparken de sebzelerden uzak durmayı, meyvelerden tüketirken bir tabak meyveyi bir porsiyon yerine koymayı, yemeklerde sebze ağırlıklı beslenmeyi kendilerine eziyet görürler.İşlenmemiş Tahıllar ve yulaf ezmesi dönemin meşhur şeker free gıdaları diyebileceğimiz yani şeker bakımından dengeli yiyecekler olarak bilinmektedir.Kan şekerinizin dengede kalması demek kilo vermeyi de kolaylaştırır.Peki kilo vermek için ne kadar life ihtiyacınız olduğunu biliyor musunuz? Herhangi bir Herbalife yaşam koçuyla hangi diyeti denediğiniz konusunda sohbet ettiniz mi?

Kilo verme hikayesini tamamlayan yiyecekler
Kadınların artan şikayeti haline gelen pandemi sürecinde daha da fazla karşılaştığımız şişmanlık ve obezite gibi şikayetlerinin kaynağında basit karbonhidrat yiyeceklerin sıklıkla tüketiliyor olması olabilir mi? Tabii sıcak yaz mevsiminde taze sütle hazırlanmış bir kase dondurmanın diğer şekerli yiyeceklere göre daha düşük kan şekeri anlamına geldiğini de buradan söylemeliyiz.Bu sadece basit bir örnekti, daha günlük yaşantımızda kullandığımız ya da tükettiğimiz gıdaların sorgulanması gerekiyor.Kilo verme hikayenizde glisemik indeks değerlerinin kontrol altına alınması ;her bir kişi için alışık olduğu porsiyon boyutunun kademeli olarak düşürülmesi ya da küçültülmesi diyebiliriz. Örneğin 4 tane muz tüketen bir insanın yüksek oranda şeker aldığı aşikar bir durum.Oysa ki bir insan için kendi diyeti içerisinde 1 adet meyve bir porsiyon meyve anlamını taşımalıdır.Etkili kilo verme taktikleri bir hikayeden ibaret değildir. İnsanların adım adım yol alarak yol alacakları bir basamaklar bütünüdür.

Kilo vermek istiyorsanız daha sağlıklı Karbonhidratlar ile tanışmalısınız?

Hızlı kilo vermek istiyorum, acil kilo vermem gerekiyor, acil kilo almam gerekiyor!! Bu tarz serzenişte bulunan birçok insanın günlük yaşantısı içerisinde yükseknişasta içeren yiyecekler ile beslendiklerine şahit oluyoruz.İnsanın tercihleri insanın kilo verme hızını ya da kilo alma hızını belirleyen detaylardır.Peki ne gibi değişikliklere gidilebilir,genelde Beyaz pirinç tüketen bir insanın bulgur pilavı ve mümkün olduğunca kuru bakliyat ile beslenmesi protein miktarının arttırılmasını kolaylaştırabilir.Kilo vermeyi istemiştin değil mi? Yani kan şekerinin yükselmesi ya da düşmesi gibi problemlerle sık sık karşılaşılan durumlara çözüm üretiyoruz. Diyette kaçak yapmanın önüne geçilebilir.Tahıllar işlenmeden tüketilmeli ve yenilen atıştırmalıklar da da mümkün olduğunca yüksek kalorili hamur işi tatlılar yerine; Sağlıklı ve dengeli beslenmenin parçası olarak meyve ve sebze tüketilmelidir.

Herbalife Yaşam Koçu Gönül DEMİR-05314079994

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar