ANTALYA HERBALİFE NEDEN ŞİŞMANLIYORUZ

 

ANTALYA HERBALİFE NEDEN ŞİŞMANLIYORUZ



Dün Kaleiçi'nde 26 yaşında bir genç arkadaşımız ile tanıştık abi neden şişmanlıyorum bir türlü çözmüş değilim.Yemekten de vazgeçmiyorum sanki bir bağımlı gibi ne zaman sinirlenirsem ya da öfke kontrolünü yapamadığım anlarda kendimi ya makarna pişirirken ya da bir dürümcüde buluyorum.Hele bir de market tarafı var ki oradan hiç bahsetmeyim.Markete gidiyorum bu çikolataları ne ara aldım ben bile farkına varamıyorum.Sence bu normal mi diye soruyor.Kendisi ile epeyce muhabbet ettik 26 yaşında bir insanın ya da 45 yaşında bir yetişkin kişi için günümüz şartları çok farklı değil.Ziraat Mühendisi bir bayan arkadaşımız ben Herbalife’ye kesinlikle inanmıyorum yıllardır kilo problemim var ama bana birileri dikte ettiği zaman kesinlikle diyet yapamıyorum diyor. Ancak bunu basit kolay ve eğlenceli bir şekilde bana anlatmalısınız diye serzenişte bulunmaktan da çekinmiyor.Evet aslına bakarsanız sadece Antalya'da yaşayan insanlar için kilo problemi söz konusu değil. Neden şişmanlıyorum sorusu herkesin aklında o zaman şöyle yapalım, neden şişmanlıyoruz sorusunu birkaç sağlam sebep üzerinden değerlendirelim;

Genetik faktörler şişmanlatır mı?
Bu büyük bir şehir efsanesi olsa gerek genelde vücut analizi yaptığımız insanlar, spor salonunda spor hocasının analizini değerlendirmemizi isteyen insanlar, biz genetik olarak anneden babadan dededen ya da atadan gelen bir şekilde aslında şişman değiliz!! Kemiklerimiz iri, ben de ödem var gibi söylemlerle sohbete başlarlar.Evet genetik faktör ne kadar etkilidir? Ne kadar etkili değildir bunu burada değerlendirebiliriz ancak yapılan bilimsel çalışmalar insanın ilk çağlardan bu yana genetik olarak şişmanlık faktörleri içerisinde % 20 kadar düşük bir bahane ya da sebep olabileceği ortaya konulmuş.Sizce de komik değil mi?, yüzde yirmilik bir faktör sizi ömür boyu şişman olarak yaşamaya iten nedenler sıralamasında düşük bir ihtimal veya bahane olmamalı.


Hesap hataları şişmanlatıyor mu?

İnsan Serik, Demre, Kumluca, Korkuteli, Manavgat, Kemer gibi Antalya'nın bir ucundan bir ucuna malzeme taşıyan bir satış elemanı ya da nakliye çalışanı gibi sürekli gününü araçta geçiriyorsa her gittiği yerde farklı insanlarla hoş sohbet ve aynı zamanda mükellef  bir sofra ile karşılaşması gayet normal bir durum.Peki bu durumda hesap hatası sizi nasıl şişmanlatır  mı?Evet enerji dengeniz söz konusu olduğu zaman bütün yiyeceklerin belli bir kalorisi vardır.Sizin hatır için yediğiniz O son lokmalar belki de gün boyunca harcadığınız kaloriden daha yüksek tutar da.Bunu hiç düşündünüz mü? Evet çok güçlü ihtimallerin başında kalori kontrolü konusunda yapılan hatalar gelmektedir.Vücudun yakabileceği,sindirebildiği yiyecekten fazlısı zarar,ihraç fazlası mal gibi fazla kaloride başa bela,fazlasını tüketen insanlar istemese bile kilo almaya devam ederler.

Stres şişmanlatır mı?
Antalya Normalde Turizm ile gelişen, kalkınan bir şehir.Şu son dönemde insanlar işlerine tam olarak adapte olamadılar haliyle stres, evde kapanmak gibi birçok faktör bizi şişmanlatıyor. Tamam ama insan sonunu bile bile kronik hastalıklara davetiye çıkarır mı? Evet stres durumunda çıkarır. Çünkü stres bize en büyük darbesini ona karşı gösterdiğimiz tepkiler ile yansıtıyor.Şayet biz pozitif adım atarsak stres ile başa çıkmak mümkün ve stresli anlarda çikolata ya da şekerli yiyecekler ile kendi kendimizi kandırmaktan vazgeçtiğimiz anda her şey tam tersine dönebilir.Bunun mümkün olduğunu tartışan birçok insan var.Evet aslında stresle başa çıkmak için Vücudun ve ruhsal hayatın eş zamanlı olarak kontrol altına alınması mümkündür.Sürekli çukur yani düşkün edebiyatı yapmak hiç kimsenin işine yaramaz.

Abur cubur şişmanlatıyor mu? yoksa alışkanlıklar mı şişmanlatıyor!
Antalya Kültürden bizlere ulaşan arkadaşımız erkek arkadaşının 130 kilo olduğunu söylüyor ve 130 kilonun nasıl daha ileri gitmeden müdahale edileceğini soruyor.Basit kolay bir şekilde çözmek istiyor derdini.Abur cubur kilo yapar mı sorusunun cevabı evet çok doğru, çünkü salata ile dost olmayan kişi rutin baharatlı bir hamburger ile arkadaş olmuş demektir.Franchise kahve zincirinde yüksek kalorili bir kahveyi keyif ile içerken sadece 1 saat sonra tekrar enerjisinin düşeceğinden haberi bile

Yoktur.Biraz belki benzetmeler acımasız gibi geliyor fakat arkadaşımızın anlattıklarını sizlere aktarıyoruz.Aslında iyi bir gözlemci ama asıl 130 kilo olan kişinin bu farkındalıkları görmesi gerekiyor.

Çevre insanı şişmanlatır mı
%100 Doğru bir tespit dersek yanılmış olmayız. Çünkü bugün Antalya'nın neresinde giderseniz gidin her yerde hazır yiyecek ile karşılaşmak mümkün.Asitli içecekler derseniz hak getire desek yalan olmaz.Peki Business Class gibi köşe masanın size ayrılması, tekdüze beslenme planı sizin de canınızı sıkmıyor mu? Her gün kebap yemekten , sabah kahvaltısında bir şeyler yedikten sonra bir saat bile geçmeden tekrar yeme içme isteği uyanması sizce de garip değil mi? Evet belki evde dengeli ve ölçülü bir kahvaltı yapma şansınız yok ama bunun alternatifi de yok değildir.Elbette çevrenin şişmanlatan etkisine karşı Herbalife Shake deneyebilirsiniz.

Aşırı diyet şişmanlatıyor
Örneklerle devam edebiliriz tekirova'da bir arkadaşımızı dinlemeye devam ediyoruz sürekli diyet yapmanın ne kadar dengeli ya da doğru olduğunu kendisi yaşayarak görmüş.95 kilodan çok hızlı kilo vererek 71 kiloya kadar gelmiş gelmesine ama nasıl bir diyet uyguladığını da açıkça belirtiyor.Sosyal medya üzerinden bir grubun organize ettiği bir diyet grubu ile çalışmış.Yüzündeki ışığın gittiğini ,2 ayda büyük bir değişim yaşadığını, hatta böyle dengesiz bir şekilde kilo verdikten sonra bir takım yorgunluk bitkinlik hallerini yaşadığını anlatıyor.Şimdi vücut 1 Makine ve kaliteli değerli yakıtlar ile beslenirse enerjiniz maksimum seviyede yükselir .Bunlar nelerdir? Kesinlikle protein değildir; çünkü protein vücudun yapı taşıdır daha çok kas yapısını desteklemeye endeksli bir gıdadır.Vücudun enerjisi genel olarak karbonhidratlardan gelmektedir arkadaşımız da karbonhidrat sıfır kabul edilen diyetlerden uyguladığını anlatıyor.Bir de yağlar konusunda ihmalleri olduğunu anlıyoruz.Çünkü vücudun dengesi Protein, karbonhidrat ve yağlar ve sağlıklı diyet lifleri ile desteklenmediği müddetçe en hızlı diyet bile sizin şişmanlama olasılığınız ı yükseltir.Yani kısa sürecek bir başarı ile önümüzdeki 5 yıl, 10 yıl,20 yıl her neyse şişman olarak yaşamaya devam edebilirsiniz.Daha fazla bilgi ve danışmanlık için bizlere ulaşabilirsiniz.

Herbalife Antalya Yaşam Koçu-05314079994Formun Üstü

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar