SERİK HERBALİFE BİLİNÇLİ YEMEK NEDİR

SERİK HERBALİFE BİLİNÇLİ YEMEK NEDİR
Bugün kime sorsanız boğazından kıstın mı kilo verirsin.Zayıflamak bu kadar kolay diyor. Peki siz bu yöntemleri kullanarak zayıflayan bir insan gördünüz mü? İnanın bilinçli yemek demek bu değil, insanlar belli bir kiloya geldikten sonra kendileri için hedef koyar, diyet yapmaya çalışırlar. Ancak hiçbir zaman bilinçli yemek nedir? öğrenmeyi düşünmez. Bu nedenle diyet yapmaya başladığını söyler ama diyet yapamaz.

Bilinçli yemek denildiği zaman hızlı ve lokmalarını çiğnemeden tüketen insanlara siz de şahit oldunuz değil mi? Gözü cep telefonu ya da bilgisayarlar ile ilgilenirken yemek yiyen insan karnı doydu mu doymadı mı farkına bile varmaz.Bazen de bir filmi seyrederken tabakta ki bütün meyveleri bitirmiş olur.İnsan kalori hesabını bilmeli, yediklerini takip etmeli.Farkında olmadan göbek dolusu problem ile karşılaşmak hiç olmazdı değil mi?



Bilinçsiz yemek denildiği zaman düşünmeden hızlı hareket edilerek, aç olup olunmadığına bakmadan bir şeyler yeme içme dürtüsü ile hareket etmek, sofradaki yemeğin ne olduğunu bile hissetmeden tüketmek anlamına geliyor.Genellikle detayları düşünmek bizleri yoruyor gibi gözükebilir. Bunun nedeni vücuttan gelen uyarıları ne kadar dikkate alıyor oluşumuz olabilir mi? Gerçekten aç olup olmadığımızı düşünüyor muyuz? İnsan acıkmadan bir şeyler yeme içme hastalığına mı tutuldu nedir düşünmeden edemiyor.

Herbalife Serik üyesi olarak sizlere bazı bilinçli yemek tüyoları sunuyoruz

* Bizim için ne aralıkta yemek yeme ihtiyacı duygusu yaşanıyorsa bunu hangi anda yaşıyorsanız iyi öğrenmek istiyoruz. sabah mı yoksa sabah kahvaltısından sonra ya da hiç beklenmeyen gece yarısı tatlı krizleri mi var onu iyi anlamak,  gerçekten yemek yemeye ihtiyacımız var mı bunu iyi bilmek gerekiyor. İnsan kendisini takip etmeye başladığında hızlı kilo vermeye başlıyor.

* Evet gerçekten organik sebze meyvelerin bile bir takım kilo yapıcı malzemeler ile üretildiği söyleniyor. Bu ne kadar doğrudur ya da yanlıştır. Bunu biz bilemiyoruz yani tamamen suçu yiyeceklere atmamak gerekiyor.Bilinçli yemek denildiği zaman nispetince doyurucu ve tok tutucu yemeklere yönelmek gerekiyor.
* Çoğu insan yer sofrasında ya da masada yemek tüketiyor. Mühim olan nerede yemek yediğimiz değil. Mühim olan ne kadar yemek yediğimiz olmalı, şöyle de tarif edebiliriz; diyelim ki elimizde bir poşet var ve bunu ne ile doldurmak istediğimiz tamamen kendimiz ile alakalı, bu poşetin içerisine yüksek kalorili cips ,bisküvi ,kola, meyve suyu ya da çikolata, ayçekirdeği ne dolduracağınız tamamen bizim kendimizle alakalı bir durum.İstersek poşetin içerisine biraz humus, biraz salata, biraz çorba koyabiliriz yani yediğimiz yemeklerin porsiyonu da çeşidi de bizimle alakalı bir durum.

* Ben suyu çok içerim demek yeterli olmuyor Bunu biz söylemiyoruz. Nefroloji uzmanı birçok doktorun tavsiyesi Böbrek sağlığı olduğu kadar, vücudun sağlıklı kilo vermesi için de kaç kiloysanız aynı eşitlikte miktar su içmek gerekiyor. Bunun en akılcı çaresi idrar renginizin saf çeşmeden akan berrak suya dönüşene kadar günlük olarak aynı düzeyde su içmeyi takip edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde hiçbir diyet sizin fazla kilolarınızla mücadelenizi desteklemez.

Herbalife Yaşam Koçu Gönül-05314079994

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar