HERBALİFE SERİK ÜYESİNDEN ÇOK YEMEK YEMENİN NEDENLERİ


HERBALİFE SERİK ÜYESİNDEN ÇOK YEMEK YEMENİN NEDENLERİ


İnsan Doymak bilmez bir varlık değildir.Düşünen, hisleri ile hareket eden, duygusal bir kimyaya sahiptir.Aslında kendiniz ile barışık olmak kilo kontrolü için yapılabilecek en güzel adım sayılır.İnsan başına gelen bütün telaş lardan ve sıkıntılardan kolayca sıyrılmayı her zaman başaramıyor.Bir şeylere takılıp onu görür, küçük önemsiz şeyleri Hayat içerisinde takıntı haline getirmek bütünüyle psikolojisini ve kilolarını altüst etmeyen insan var mıdır? Çok yemek yemek neyin belirtisidir diye bir soru sorsak çoğu insan iştah, belirli hastalıklar bunun devamında çeşitli ilaç tedavileri gibi sebepleri ortaya koyarlar.İnsanlarla yüzyüze görüşmelerimiz Serik merkezinde farkındalık yaratmayı, beslenme konusunda yapılan pasif hataları tekrar gözden geçirmek için bize yeniden sinyaller veriyor.Düşünsenize esnaf bir arkadaşımız sadece 2 kişi için 3 bütün ekmeği tost yapmış.Çok yemek iyi beslenmek anlamına gelmiyor.Saat Gecenin 10’nu ve o saatte yemek yiyor, kendisine sorduğumuz zaman geç yemek yemenin ne gibi bir zararı olduğu hakkında hiçbir Fikri Yok.Burada küçük bir ayrıntı gibi gözüken geç yemek yemeye değinmek istiyoruz.Bu insanlar sabah kahvaltısında haliyle gece bütünüyle sindirim sistemi içerisinde sindirim faaliyetleri devam ettiği için yorgun ve bezgin bir şekilde uyanmayı göze almalılar.Bunun dışında gece geç saatlerde yemek yiyen insanlar da Sabah kahvaltılarını pas geçmek gibi bir adet yerleşmiştir. Her ne kadar kaygılar yüksek olsa da sürekli olarak basit Karbonhidratlar ile beslenen insanlarda da çok yemek yeme alışkanlıkları sürmeye devam eder.İsterseniz temel başlıklar altında biraz daha açıklama yapalım.
Çok yemek yiyorum kilo alıyorum.
Dürüst olmak gerekirse bu sözleri kabul eden insan sayısı çok az! Neden mi dersiniz en başta porsiyon kontrolü olmadığı için hiç kimse ne kadar ekmek tükettiği konusunda ya da kaç porsiyon meyve tükettiği konusunda ne bir bilgisi var ne de fikri var.Akşam yemeklerinden sonra çayla birlikte gofret,çikolata,bisküvi gibi gıdaları tüketmeye devam eden insanlar da “kilo alıyorum” şikayeti sık sık karşılaştığımız durumlardan sadece bir tanesidir.

Ben çok yemek yiyorum ama doymuyorum.
İnsan yemek yemeye odaklandığı zaman çevresi ile irtibatı kopuyor gibi bir durum söz konusu.Kalabalık ortamlarda yemek yiyen insanlara baktığınız zaman genelde çevreyle pek ilgilenmezler.Evde tek başına televizyon izlerken de ne kadar yemek tükettiğini takip edemezler.İşte tam da bu nedenlerle “çok yemek yiyorum ama doymuyorum” gibi şikayetleri sık sık duymak gayet Olağan bir durum.Bu durumlarda en yaygın olarak tavsiyemiz bir kere doyma hissini yaşamak için öncelikle Ne yersek yiyelim çiğneme alışkanlığını edinmeniz gerekiyor.İnsanlar çoğunlukla televizyon izlerken ya da kalabalık bir ortamda yemek yerken farkında bile olmuyor. Bir an evvel yemek yiyip ortamdan ayrılmak istiyor, veyahut televizyon izlerken ne kadar yemek yediğinin farkında bile olmuyor. Yediklerini de çiğneme zahmetine katlanmıyor.

Sürekli yemek yeme isteği
Bu başlık altında ancak gelişim sürecine başlamış bebekler olması gerekir. Çünkü bebekler sık sık acıkırlar hücreleri sürekli büyüme eğilimindedir.Haliyle enerji devamlığına ihtiyaç duyarlar.Yetişkin bir insanın sürekli yemek yeme isteği var ise konunun uzmanı bir iç hastalıkları uzmanına gidip konuyla ilgili detaylı yardım alması en makul adımlardan birisi olabilir.Genelde insanlar yemek yemek konusunda bir ritüel gibi her şeyi tamamlamak için elinden gelen gayreti gösterir.Bu nedenlerle sürekli yemek yeme isteği bir alışkanlık haline gelir, psikolojik olarak da davranışlarımız bunu destekler.

Aşırı yemek yeme isteği nasıl engellenir.
Yoğun Duygu yaşayan insanlarda aşırı yemek yeme isteği sürekli inişli çıkışlı bir çizgide devam eder.Bu insanların metabolizma hızları çok yavaş olsa bile bu durumdan rahatsız olmazlar. Bu genelde kurbağa deneyinde olduğu gibi yavaş yavaş parça parça büyütülerek servis edilen yemeklerin bu durumda ciddi manada katkısı bulunmaktadır.Aşırı yemek yeme isteği yaşayan insanların daha çok temel besin maddelerini tercih etmeleri gerekmektedir. Protein, karbonhidrat,vitamin, mineral, su gibi vücudu geliştiren besinlerin ortak bir
noktada buluşması gerekiyor. İnsanın o zaman aşırı yeme isteğini zaman içerisinde tamamen bitirmek Mümkün olabilir.

Gerçekten maddi bir tercih midir yemek yemek.
Eskiden yaylalarda ve su kenarlarında yeşillikler arasında otlanan sürüleri görürdük.Bugün için artık koyun, keçi gibi hayvanlar bile hareketsiz bir şekilde kendilerine sunulan hazır yemler ile beslenir hale geldiler.Bu gibi durumlar hayvanlar için bir tercih sebebi değildir.Bizler insan olarak serotonin seviyesinin düşmesi sonucu mutlu olmak adına hep durmadan tüketen bir topluma dönüştük.Sonuç ne mi oluyor?Daha çok obezite ve yüksek kilo gibi geri dönüşler ile beklenmedik sonuçlarla karşılaşıyoruz. Bugünden itibaren Cuma gününe kadar yağış yok, havanın yağışlı olması, bulutlu olması,kış mevsimine özgü olarak güneşi görmeden tamamlanan günlerde psikolojik olarak yemek yeme dürtüsü çok yüksek seviyelere geliyor.Temelde psikolojik bir yemek yeme dürtünüz var ise bu sizi olduğundan fazla kilo almaya yönlendirir.

Aç olmadığım halde yemek yiyorum.
İnsan son 100 yılın modern hastalığı olarak sayılan yemek yeme dürtüsü üzerine düşünmeyi ve içine düştüğü durumdan kurtulmayı tek başına başaramaz.Hele bir de aç olmadığı zaman yemek yemek istiyorum,neden bu kadar fazla tüketiyorum gibi düşüncelere dalar.Farkında olmadan yemeye devam eder. Tersini iddia eden insanların olması da gayet doğal.Çünkü seneler geçtikçe etkili bir diyet uygulamak ve bu uyguladığı diyete Özen göstermek çok daha zor bir şekle geliyor. İnsan ilişkilerinin yemek yeme alışkanlıklarınız üzerinde Olumlu ya da olumsuz etkileri vardır.Siz en iyisi mi geçen zamana aldırmadan Yelken Aktif Yaşam Kulübünde sabah kahvaltılarınızı yaparken kendinizin bir parçası olarak düşündüğünüz yemek yeme alışkanlıklarını bir kez daha gözden geçirin istiyoruz.
Serik Yelken Aktif Yaşam Kulübü Antalya-05314079994



Yorum Gönder

0 Yorumlar