SERİK’TE KİLO KONTROLÜ VE BİLİNÇLİ BESLENME


SERİK’TE KİLO KONTROLÜ VE BİLİNÇLİ BESLENME

40’lı yaş kuşaklarında yaşayan insanların çok iyi bildiği bir kitap vardır, 80 Günde Devri Alem ama biz şu anda bu kitaptan ve konu aldığı olaylardan bahsetmeyeceğiz . Bugün 3 günde metabolizmada yaşanan gelişmelerden bahsedeceğiz.Artık kilo kontrolü çok daha kolay, insan çare yoksa kendi problemlerine yabancı kalmasına da gerek yoktur, sadece kendi iç dünyasına kapalı kalmak ile meseleleri çözmekte öyle dışarıdan vaat edildiği kadar kolay değildir.Yüzünü ve yüreğini güneşe çevirmeli, ancak o zaman ışığın nereden geldiğini görebilir ve hissedebilir insan.Nefes alamıyordum, her gün sabah yataktan yorgun uyanıyorum, gözlerimi açmakta ve güne adapte olmakta zorlanıyorum demek yerine 3 günde birlikte neleri başarabiliriz bunu araştırmaya başlayalım.
Serik bir uçtan bir uca yaya olarak gidilebilecek bir yer, bana uzak demeden yürümeyi ilke edinmeliyiz.20 En sağlıklı ve faydalı aktiviteyi sıralamamız istenseydi ve bize söyleseler en başta hangisi kolaydır, yürümeyi ilk sıraya ilave edelim derdik.Çünkü trafik sorunu yok, havanın yağışlı olması engel değil, rahat rahat nefes almayı ve nefes egzersizlerini kolayca yapabileceğiniz bir aktivite, dahası uzun yürüyüşler insanın motivasyon ve düşünce gücünü şekillendiriyor.En çok merak edilen konulardan olan kilo verme denildiği zaman hareket önermemiz isteniyor işte size hareket!! Bol bol yürüyüş. Peki 3 günde neyi değiştirebiliriz? Tabii ki beslenme şeklinizi üç günde yeni bir kahvaltı ile yeniden sağlıklı bir noktaya doğru yönlendirmeye başlayabiliriz.

İnsanlar sabah kahvaltısını pas geçiyor.Cumartesi ve Pazar günleri Serik Merkez Mahallesinde gördüğümüz insanlardan birçoğu beslenme konusunda yapılan anketimize ilgi ile katıldı.Bu çok sevindirici bir durum insanlar artık obezite ve kilo kontrolü konusunda daha fazla araştırıyor ve merak ediyor.İşte tam bu noktada bizim yaptığımız şey; insanların beslenme bilincini artırarak, sadece sabah kahvaltısını değiştirmek ile neler yapabileceğini gösteriyoruz.Bu durum da çok ilgi çekiyor. Çünkü insanlar 3 günde sadece sabah kahvaltısını bizimle birlikte yaparak güne daha hızlı bir başlangıç ve alışılmışın üstünde bir performans ile başlıyorlar.
Günlük ne kadar su içmeliyiz , hangi yiyeceklerin kilo yaptığını, hangi yiyeceklerin sindirimi kolaylaştırır yada sindirim problemlerine yol açabilir, hangi yiyeceklerin daha fazla tok tuttuğunu bu üç günde birlikte test ediyoruz.Sizde kahvaltınızı değiştirerek formunuza kavuşmayı istiyorsanız; Yelken Aktif Yaşam Kulübüne randevu oluşturmanız ya da 0533 691 72 96 numaralı telefondan iletişime geçerek kulübümüzde bizleri ziyaret edebilirsiniz.
Yelken Aktif Yaşam Kulübü
Gönül DEMİR



Yorum Gönder

0 Yorumlar