DEHİDRASYON NEDİR

 

DEHİDRASYON NEDİR BU 4 YÖNTEM DEHİDRASYONU BİTİRİYOR VÜCUDUNUZU SUSUZ  BIRAKMAYAN YÖNTEMLER

 

 

Dehidrasyon nedir?.Bir çoğumuzun merak ettiği bu konu vücudun susuz kalması durumudur.Malesef gün içinde fark etmeden bazı durumlarda su içmiyoruz.

 

 

Vücut susuz kaldığı zaman hasta gibi oluyoruz.Yorgun ve halsiz düşüyoruz.Dehidrasyon kadar önemli bir sorunun acilen çözülmesi gerekiyor.Bedenimiz yaşadığımız gezegen ile çok benzeşiyor.

 

 

Normalden daha fazla su kaybı yaşadığımız zamanlar oluyor.Beden ani refleksler göstererek bizi uyarıyor aslında.Su hepimizin yaşamı için gerekli olan en büyük ihtiyaç.

 

 

Vücudumuzun 4/3’ sudan oluşmaktadır.En küçük hücreden başlayıp sırasıyla organlara ve büyük kas gruplarına kadar hepsi su ile faaliyet gösterirler.

 

 

Bu nedenle vücudumuzun susuz kalmaması gerekiyor.Susuz bir beden kurumuş yaprak gibi kırılgan ve zayıftır.

 

 

Eğer ki içtiğimiz su miktarı sabitlenmez ise neler oluyor?.Vücut;nefes alıp verme,idrar,solunum ve terleme gibi nedenlerle su oranını aşağı çekiyor.

 

 

Bu durumda kaybettiğimiz miktardan daha fazla su içmemiz gerekebilir. 

 

 

Susuz kalmaya neden olan sebepler;

DEHİDRASYON NEDİR BU 4 YÖNTEM DEHİDRASYONU BİTİRİYOR Hastaliklar

  • Hastalıklar

 

 

  • Uzun süren tedaviler ve ilaçlar

 

 

  • Yeterli miktarda su içmemek

 

 

  • Aşırı fiziksel aktivite 

 

 

  • Havadaki ani sıcaklık değişimi

 

 

  • Yoğun stres ve depresyon

 

 

Genel olarak insanların susuzluğu bireysel olarak gelişir.Su içme alışkanlığı için kendinizi teşvik edin.Havanın sıcak yada soğuk oluşu içilen miktar için sizi yanıltmasın.

 

 

İnsanlar yaz aylarında suyu bol tüketir.Ancak kış mevsiminde aynı hassasiyete sahip çıkmazlar.Kış aylarında odanızda 3-5 derece sıcak olduğu zaman vücut ısısı da yükselir ve su kaybetmeye devam ederiz.

 

 

Sonuç olarak dehidrasyon yaşamamak için düzenli su tüketmeliyiz.Kış mevsimi boyunca sıcak çay içmek soğuk havaya bir tepkidir.Peki ama suyun önemi yada yerine koyabilecek bir sıvı var mı?.Elbette yok.

 

 

Soğuk havalarda damarlar büzüşür ve beden ısısını dengelemeye çalışır.Soğuk bedenimizi etkiler.Bu durum suyu vücudumuzda gerektiği gibi kullanamamak demektir.Üstüne birde az su içen bir insan iseniz.Durum daha karmaşık bir hale gelir.

 

 

Olduğundan daha ağır antrenman yapıyor ve daha az su tüketiyor olabilirsiniz.Bu sizi Dehidrasyon sürecine sokabilir.

Dehidrasyon belirtileri

Dehidrasyon belirtileri sadece fiziksel gelişmeler sonucu ortaya çıkmaz.İnsan psikolojik olarak zorlu bir problemi çözerken zihin yoğunlaştığı her konuda daha fazla efor harcar. 

 

 

Bunun sonucunda ise vücutta su kaybı meydana gelir. Evet yanlış duymadınız zihinsel aktiviteler daha fazla su içmeyi gerektirir.

 

 

Ayrıca farkında olmadan çok tuzlu tüketiyor olabilirsiniz. Tuzlu yiyecekler ve şekerli yiyecekler tüketirken su dengesini iyi takviye etmeniz gerekiyor.

 

 

Vücudun susuz kalmasına neden olan sadece tuz ve şeker değildir.Bazen gün içerisinde diüretik içecekler tüketilir.Siyah çay,gazlı içecekler,meyve suları gibi. Bu içecekler hiçbir zaman bir bardak suyun yerini alamazlar.

 

 

Dehidrasyon nasıl önlenir

 

 

İnsanlar günlük hayatta aktif olmayı spor ile ilişkilendirir. Dehidrasyon ne demek açıkladık.Spor yapan insanlarda spor yapmayan insanlara göre daha fazla suya ihtiyaç duyulur.

 

 

O nedenle spor öncesi ve sonrası vücudu sulu tutmak gerekmektedir.Vücut her zorlandığı bedensel aktivite sırasında en kolay su kaynaklarını tüketir.

HERBALİFE SPORCU BESLENMESİ VE SUYUN ÖNEMİ

Bu nedenle susuzluğun üstesinden gelebilmek için Herbalife sporcu beslenmesi hakkında daha detaylı bilgi talep edebilirsiniz.

 

 

Gündelik telaşları bir kenara bırakıp;günlük,haftalık ve aylık olarak vücut su oranını düzenli olarak takip etmeniz gerekebilir.

 

 

Suyun insan vücudundaki önemi hiçbir besin maddesi ile kıyaslanamayacak kadar değerlidir.

 

 

Susuzluğun belirtilerini gözlerinizdeki ışıktan, dudaklarınızın kurulmasından,cildinizin esnek ve çabuk toparlanan yapısından anlayabilirsiniz.

 

 

Eğer bir insan metabolizmasını harekete geçirmek istiyorsa en güvenli yöntem kendi kilosu ile doğru orantıda ve yeterli miktarda su içmesi gerekmektedir.

 

 

Tamam o zaman mesajımızı net anladığınızı varsayarak devam edelim.Herbalife bilimsel olarak kanıtlanmış beslenme yöntemlerini kullanır.

 

 

Birçok insan doğal beslenmenin parçası olarak hücresel beslenme de inanıyor.

 

 

Mikro ölçekte besinlerin işlendiği yer hücrelerdir. Hücrelerin doğru yöntem ile desteklenmesi ise su ile mümkün olabilmektedir.

 

 

Vücutta beslenme döngüsünün sekteye uğramaması için rutin 2 litre su tüketilmesi Doktorlar tarafından tavsiye ediliyor.

onun

 

Günümüzde insanlar bu miktarı tüketmek konusunda suyun tadını beğenmiyor ya da yanında su taşıma alışkanlığı için bir adım atamıyor.

 

 

 

Siz de bu grupta yer alıyorsanız suyun tadını değiştirmek için Herbal Aloe içecek mükemmel bir alternatiftir.Küçük bir su şişesi taşımak ise hanımlar için çok zor olmasa gerek.Çantanızda mutlaka bir boşluk bulunabilir.

 

 

Beslenme alışkanlıklarımız da bizim hidrasyon kaynaklarımızdan bir tanesidir.Vücudu dehidrasyon evresine taşımak istemiyorsak önümüzde yüzlerce Dehidrasyon örnekleri var.

 

 

Sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak vücudu besleyen gıda kaynaklarını iyi kullanmak,sudan maksimum faydalanmak gerekiyor.

 

 

Yaz mevsiminde tüketilen bir domates kadar faydalı bir kaynak yoktur.Kış mevsiminde ise lahana,havuç gibi yüksek miktarda su bulunan yiyecekler tüketilebilir.

 

 

Bu küçük ama etkili yöntemleri kullanmanız aynı zamanda sindirim sağlığı açısından basit bir adımdır.

 

 

Kilo kontrolü denildiği zaman diyetisyen liste oluşturulurken sebzelerden faydalanılır.Sebzeler ve meyveler yüksek miktarda su içermesine rağmen düşük kalorili olarak diyetinizi destekleyebilir.

kilo vermek

Sabah kahvaltılarını çay ve simitle yapmak klasik bir alışkanlıktır.Bunun yerine protein ve lif kaynağı bir kahvaltının parçası olarak evde mevsim meyveleri ile hazırlanmış bir karışım gibisi yoktur.Ayrıca ilave şeker içermediği için kalorisi de düşük olacaktır.

 

 

Vücudunuzu daha iyi bir pozisyona taşımak için yapabileceğiniz ilave yöntemler bulunmaktadır.Kaliteli su tüketimi susayınca değil,düzenli su içerek oluşturulur.

 

 

Düşünsenize vücut sadece 1 litre miktarında su kaybedince bütün dengeler altüst oluyor.Su içmek için gün boyunca kendinizi Herbalife çay ve Probiyotik etkili procore içecek ile destekleyebilirsiniz.

 

 

 

Dehidrasyon için basit ipuçları

 

 

Hayat çok hızlı akıp gidiyor.Sosyal medya,televizyon, bilgisayar,güncel olaylar hepimizin ilgisini ve odağını değiştiriyor.

 

 

Hayat akıp giderken Dehidrasyon için basit önlemler almak gerekiyor.Günlük rutinin dışında masa başı çalışanlar için şirin küçük bir şişe masanın üstünde size hep su içmeyi hatırlatacaktır.

 

 

Mesela günlük hayatta biz danışanlarımız için 1,5 litre suyun içerisine efervesan içecek liftoff öneriyoruz. Çünkü yoğun C vitamini vücudu sulu hale getirirken organların fonksiyonlarını da desteklemektedir.

DEHİDRASYON NEDİR BU 4 YÖNTEM DEHİDRASYONU BİTİRİYOR VITAMIN KATEGORILERI

Havanın dengesi insan bedenini yakından ilgilendirmektedir.Vücudumuzun su dengesini gözetmek için basit yöntemler vardır. 

 

 

Tıpkı tarım uygulamaları gibi.Damla damla su tüketilmesi hem bedenin sulu kalmasını desteklemektedir aynı zamanda su içme alışkanlığı kazanmak isteyenler için sık idrara çıkma şikayetlerinin de önüne geçebilir.

 

 

Eğer hareketli bir insan olarak gün boyunca kendinizi desteklemek istiyorsanız;gün içerisinde içeceğiniz miktar değişecektir.

 

 

Başta da belirttiğimiz gibi örnek bir hesaplama yapalım. Hareketli bir insan için her 1 kilo vücut ağırlığına ortalama 35 mililitre su ihtiyacı doğmaktadır.

 

 

Bu nedenle; Dehidrasyon için önleyici miktarda suyu hesaplamak bu kadar basit.Her gün yapmış olduğunuz hareketlilik miktarına göre enerjiniz yükselir.

 

 

Vücut enerji üretirken bir yandan da idrar yolu ile su tahliyesi gerçekleştirir,basit ama hayatın gerçekleri bunlar.Okumaya devam et.

Yorum Gönder

0 Yorumlar