HERBALİFE NEDİR? SOHBET TADINDA OKUYUN

 



HERBALİFE NEDİR? SOHBET TADINDA OKUYUN 05314079994

Geliştirme, inovasyon yapma, gıda takviyesi üretimi üzerine çalışan bir firmadayız biz. Normal fabrikalara gidip baktığınız zaman en üst kalite diyebileceğimiz kalite parametresi bizde HACCP sistemidir o sistem ve bu sertifikasyon Türkiye'de bebek maması üreten fabrikalar başta olmak üzere yoğun hijyen altında çalışan firmalar da kullanılmaktadır.



Ancak bizim firmamız bu belgeyi standart bir belge olarak kabul etmiş ve bunun ötesine nasıl geçebiliriz diye araştırmalar yapmış. Kalite parametreleri üretim hatlarına baktığımızda Herbalife Nutrıtıon çok rahatlıkla ilaç firmalarının kullandığı özel bir sertifikasyon vardır.



Herbalife ilaç firmaları ile neredeyse hemen hemen aynı düzeyde diyebileceğimiz gıda sertifikasyonuna sahip dünyadaki nadir gıda üreticisi firmalardan bir tanesidir.



Neden dersiniz? Sporcular denilince;  sporcular, atletler doping testlerine tabii insanlar değil mi?. Sonra eğer kullanmış oldukları ürünlerin içerisinde bir yabancı madde rastlanırsa bütün spor hayatları bitebiliyor.Dünyada spor gıdası sertifikası dediğimiz bağımsız sertifikasyonu alan ilk kuruluşlardan bir tanesi Herbalife’dir.



Kendi dışında sporcuları ,profesyonel atletleri destekleyen ve bunu yaparken ürünlerini dışarıdan dört farklı kendi içerisinden değil, dışarıdan bir sertifikasyon kuruluşu ile belgeleyen en önemli kurumlardan bir tanesi de herbalife.O yüzden hem ürünlerin kalitesi, gıda endüstrisine getirmiş olduğu bakış açısı, yüksek kalite parametrelerinin kullanması, yepyeni bir standardizasyon yapıyor olmamız herbalife ayrıcalıklı müşterileri için ayrıca güven veriyor. 




Gıdada yine İSO 17.000 sertifikası son derece standart bir sertifika bütün gıda fabrikalarının İSO belgesi olmasına rağmen herbalife bunların hepsinin ötesine çıkıp İso 17500 almış onu bünyesine katmış bir firma.Bu yüzden Gıda ve beslenme kategorisine başka bir bakış açısı, gıda güvenliğine başka bir bakış açısı getirmiş parametreleri yukarı çekmiş,arge odaklı, inovasyon odaklı bir firma muhteşem değil mi?.

 

Öncelikle sizden gelen sorular harika!. Herbalife ürünlerinde;bunlardan birincisi dünyada en ön plana çıkan ürün grubu Kilo yönetimi grubu biliyorsunuz ki obezite hızla bütün dünyada artıyor ve buna bağlı olarak da kilo kontrolü daha da önemli bir hale geliyor.Bütün devletler, sağlık kuruluşları o alanda faaliyet gösteriyor.Obezite ile savaşıyorlar ve bizim de faaliyet gösterdiğimiz 1. Alan kilo kontrolü alanı ve bildiğiniz gibi Herbalife shake ile bu kategorinin dünyadaki lideri ve bu kategoride çok önemli ürünler var bunun dışında daha az bilinen fakat çok önemli olan iki kategoriden daha bahsetmek istiyorum.




Gıda takviyeleri geçirmiş oldugumuz son 6-7 ay süresince sıkça duyduğumuz ürünler haline geldi.B vitamini,c vitamini, mineraller o kadar sık duyuyoruz ki; bunu televizyonlarda, basında. Ama bu geçirdiğimiz dönemin sebebiyle dikkat çekmeye başladı. Herbalife’de aslında bu kategoride çok önemli ürünlerimiz var. 




Ancak kilo kontrolü kısmında olduğumuz kadar burada bilinmiyoruz gibi bir durum söz konusu.Bu da şu anlama geliyor burada da gerçekten herbalife ürün portföyümüzün güçlü olmasından kaynaklı olarak gidilecek çok yol var.




Çok önemli bir alan ise sporcu beslenmesi.Biraz daha farklı zor bir alan neden diyeceksiniz?.Çünkü sporcular, profesyonel sporcuları söylemiyorum, genel olarak aktif yaşayan hayatına sporu katmış kişiler beslenmelerine dikkat ediyorlar.Etiketleri okuyorlar, içinde ne var sorguluyorlar ve bu alanda daha fazla bilgi istiyorlar haklı olarak. 




Herbalife H24 serisi de aslında çok özel bir şekilde konumlandırılıyor ve baktığımızda kilo kontrolünde dünya lideriyiz,ancak gıda takviyeleri alanı ve sporcu beslenmesi artık Türkiye'yi diğer ülkelere göre kıyasladığımızda Avrupa ülkelerine göre çok daha yeni ve hızla büyüyen talep söz konusu. Herbalife olarak gıda takviyeleri ve sporcu beslenmesi ve bu iki alanda da önümüzde yeni gelecek ürünlerimiz de mevcut.




Herbalife’nin yeni ürünlerini duymak çok heyecan verici bizim için, şirket çalışanları için de, distribütörlerimiz içinde, müşterilerimiz için de. Herbalife dünya’ya teknolojik yeniliği birlikte getiriyor, farklı ihtiyaçları karşılıyor. Halihazırda çok önemli ürünler var Niteworks hakkını vermek lazım.Nobel bilim ödülü almış bilim adamının geliştirdiği bir ürün gerçekten çok önemli faydalı, faydaları olan bir ürün.



Türkiye bir çay ülkesiydi fakat kahvede artık bildiğiniz gibi çok popüler hale geldi.Herbalife çok sıradışı bir ürünü Avrupa'dan sonra Türkiye'de de yüksek proteinli kahveyi piyasaya vermek üzere hazırlanıyor, eli kulağında. Bağışıklık sistemi için çok önemli bir ürünü Avrupa'daki ismi farklı ama Türkiye'de Procore olarak piyasaya sunacağız.

 



Özellikle gıda takviyesi konusu çok işleniyor, farklılaşıyor ve bu alanda da herbalife geleceğe dönük çok önemli yatırımlar yapıyor.HerbalifeTürkiye'de gıda takviyesi, beslenme derneğini kurdu.Zaten biliyorsunuz herbalife bir gıda firması doğal olarak.Gıda takviyesi beslenme derneği'nin ve aynı zamanda kurucu başkanlığını yapıyor.




Sadece Türkiye'de değil dünyadaki bütün gıda takviyesi beslenme derneklerinin bir çatı federasyonu var yine Herbalife buranın bu çatı Federasyonu'nda kurucusu ve birçok dönemde başkanlığını yürüttü. Şimdi gıda takviyeleri neden önemli derseniz.




Gıda takviyesi beslenme derneği ile bir webinarda eklem sağlığı ve gıda takviyelerini konuşuldu.Tıp Fakültesinden hocalar vardı hem de diyetisyen hocalar vardı.Alanında uzmanlar konuştu bakın orada çok enteresan bir veri paylaşımı yapıldı Türkiye'nin yeni beslenme araştırması yayınlandı.




2015'te başlayıp 2017'de sonlanan Sağlık Bakanlığının Hacettepe Üniversitesi ile yaptığı bir çalışma var şimdi bu çalışmada aslında hepiniz diyorsunuz ki biz Akdeniz diyeti ile besleniyoruz yani Güneş alıyoruz, D vitamini, c vitamini, mandalina,greyfurt, portakal yiyoruz.Aslında oldukça sağlıklı besleniyoruz ve bunları yeteri kadar alıyoruz diye düşünebilirsiniz.Ama araştırma bize gösterdi ki yani bu beslenme araştırması anlatabiliyor muyum 81 ilde yapıldı.Hacettepe Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı ile beraber.Çok uzun soluklu bir araştırma Türkiye'deki D vitamini düzeyi bu kadar güneş alan bir ülke olmamıza rağmen son derece düşük.En az %30 genel popülasyon içerisinde azalma var.




C vitamini hepimiz mandalina portakal turunçgiller yiyoruz diyoruz ama yine çok az.Çinko ve Selenyum yine çok alarm verici düzeylerde.Hani bazen insanlar diyor ya işte ben normal Akdeniz diyeti ile besleniyorum gıda takviyesi nereden çıktı? Neden bu ürünleri almak zorundayım beslenmemin bir parçası olmak zorunda mı?Diye.




Baktığınız zaman evet bu ürünler beslenmenin bir parçası olmak zorunda.D vitamini, Omega 3, c vitaminleri,selenyum, çinko.  Bunlar bizim beslenmemizin bir parçası olmak zorunda.Aslında bu alanda yasal çerçevenin oluşması bir ihtiyaç.




Bugün Türkiye'de birçok firma gıda takviyesi reklamı yapabiliyorsa gerçekten bu mevzuatın, çatı mevzuatının kurulmasında ki herbalife Türkiye’nin emekleri sayesinde yapıyor.2013 yılından önce Türkiye'de gıda takviyesinin Mevzuatı yoktu.




Yasal çerçevesi yoktu anlatabiliyor muyum? Yani bu çerçevenin oluşması ürünlerin içerisine ne kadar Vitamin ve mineral ekleneceği, ne kadar hangisinden ne kadar eklenebilecek, güvenliği, limitlerin belirlenmesi herbalife desteği ile beraber Tarım Bakanlığı çıkarttı.O yüzden de bu çok önemli bir konu.




Gıda takviyesi Türkiye'de bu pazar büyüyor büyümeye devam ediyor.Daha önce Beslenme Derneği'nin yapmış olduğu bir araştırma vardı, gıda takviyesi kullanımı Türkiye'de 2 yıl önce % 13 iken bugün 100'de 17 seviyelerine geldi.Dünya’da Amerika'da bu seviyeler 100'de 70 seviyesinde.

 



Bugün birçok firma ürünlerinin tanıtımını yapıyor reklamını yapıyor değil mi?. Multivitaminler’den bahsediyoruz ama bunları birinin anlatması gerekiyor.Bunlar sokaklar da aldığımız fasulye,makarna, pirinç gibi gıdalar değil bunlar da gıdalar.Evet gıdalar eksik olan vitaminleri takviye etmeye yarıyorlar. 




Evet ama bunun birinin anlatması gerekir.Bu ürün nedir?, herbalife’yi nasıl kullanmam gerekiyor?.Hangi dozları almam gerekiyor?.Yani bu bir koçluk istiyor anlatabiliyor muyum.İşte o yüzden herbalife çok doğru bir iş modeli seçerek doğrudan satış ile ürünlerini satıyor. 




Peki doğrudan satış modeli Türkiye'de yasal bir model midir?.Evet 4703 sayılı kanunda tüketicinin korunması kanunu ile Türkiye'de bu alan yasal bir çerçeveye kavuşmuş ve bunun akabinde de işyeri dışında kurulan sözleşmeler yönetmeliği ile bir doğrudan satış şirketi kimlerden oluşur?, nasıl oluşur?, hangi kurallara tabidir?, bunların hepsini yönetmelik ile resmiyete kavuşturmuş yasal bir modeldir. 




Dolayısıyla doğrudan satış aslında herbalife yaşam koçluğu ile birebir ilişkiye dayalı bir sistem.Bunlar bence geleceğin satış modelleri.Çünkü hepimiz bugün en ufak bir otele bile gidiyor olsak bir otelin altındaki yorumlara bakıyoruz veya arkadaşımıza soruyoruz. Danışıyoruz; ya sen denedin mi bunu acaba diyoruz.Öyle değil mi? Ben yapıyorum en azından yani o yüzden de biz doğrudan satış modeli ile ürünlerimizi satıyoruz ve bu da tüketici koruma kanunu ile Türkiye'de düzenlenmiş bir alan.




Herbalife yaşam koçları olarak verdiğimiz hizmet, bilgi ,müşterilerle sadece ürünlerin ne olduğunu tanıtmanın çok daha ötesindedir.Temel ürünler hakkında bilgi vermenin yanında alışkanlıkları değiştirmesini sağlayan bir yapımız var.



Yani kendi ailemiz de yaptığımız gibi müşterilere ne kadar su içtiği, içti mi ,hareket ettin mi gibi onlara destek oluyoruz.İnsanların hayatına yeni alışkanlıklar kazandırmaya gayret ediyoruz.İşte bu çok kritik çünkü bütün çalışmalar bunlarla ilgili bilimsel çalışmalar var kilo kontrolüne tek başına başlayan kişilerle bir grup desteği alan kişileri kıyasladığımızda hem kısa vadede ulaştıkları sonuçlar ,hem uzun vadede kilosunun kalıcılığı anlamında.




O grup desteğini alan kişilerin başarı oranı çok yüksek.Bu yüzden herbalife ve biz yaşam koçlarını bütün beslenme firmalarından ayıran ince ayrıntı burası.




Aynı zamanda da içinde yaşadığımız topluma geri verme kavramını sorumluluk olarak doğal kültürümüzün parçası kabul ediyoruz. Herbalife Nutrıtıon bunu anlamış ve buraya yatırım yapmış bir firma.




Bakın ürün üretebilirsiniz bu sorun değil, ama vatandaşların sağlığının korunması, gıda güvenliğinin sağlanması için mevzuatların çerçevesinin çok net çizilmesi gerekiyor.Her firma, her üretici herbalife kadar hassasiyet içerisinde değil. O yüzden de Herbalife belki kendi kendine çeki düzen vermiş ve kendisinin kalite parametrelerini ve standartlarını mevzuatların çok ötesinde belirlemiş bir firma.




Örneğin bir botanik; yani bitkiler, bakın Türkiye de endemik bitki çeşitliliğimiz çok fazla yani sadece Türkiye'de yetişen bitki çeşitliliği çok fazla.Ama iş bu değil iş o bitkileri ayırmak,bunları saflaştırmak bunları ürün haline getirebilmek.




Bunlar koskocaman bir tedarik zincirini gerektiriyor ve bu tedarik zincirinde yapılacak en ufak bir hata tüketicilerin sağlığına zarar olabiliyor.Bütün bunların olmaması için sadece kendi standartlarını değil, aynı zamanda bulunduğu ülkedeki ve globaldeki  standartların belirlenmesi için elini taşın altına koymuş başta gıda takviyesi dernekleri olmak üzere, beslenme dernekleri olmak üzere bu mevzuatların oluşmasına katkıda bulunmuş.Sonra dönmüş doğrudan satış standartları, tüketicinin korunması standartlarının oluşmasına katkıda bulunmuştur.




Türkiye'de Herbalife sadece gıda takviyesi, beslenme kuruluşların da ve doğrudan satış derneğinde aktif görev almıyor.Aynı zamanda iş dünyasında da sorumluluk almış bir yatırımcı olarak, TÜSİAD'ın ekonomi politikaları, dış ticaret politikaları konusunda destek olmuş onlara yardımcı olmuş bir şirket burası.




Bakın gerçekten çok zor bulursunuz böyle sosyal sorumluluk almış, vatandaşla beraber, mevzuatların oluşması ve politika yapımına katkıda bulunmuş bir şirket çok zor bulursunuz. Tarım ve Gıda politikaları araştırmaları Merkezi yine bizim kurduğumuz bir örgüt bakın Türkiye'de Tarım ve Gıda politikaları ki hepimizi yakından ilgilendiriyor değil mi?.Hepimizin günlük hayatını etkiliyor hele de pandemi döneminde hepimiz çok yakından hissetmedik mi gıda olmazsa tarım olmazsa neler gelir başımıza. 





Çoğu zaman rakamlara bakarsanız, satış cirosuna bakarsanız kaç kişiye ulaşıyor?.Kaç dükkanı var,birçok şeye bakarız aslında en farklı kılan şey nedir?.Herbalife’yi farklı kılan şey nedir?. İnsanların tek başına beceremeği şey kendi davranışlarını değiştirebilmek. İnsanların başlayıp başlayıp maalesef devam ettiremediği şey davranış değişikliği ,kaç alışkanlığını değiştirdi?. 




Alışkanlıkları değiştirmemek kötü bir alışkanlık.İnsanlar bunu biliyorlar bizler de biliyoruz.Ya bunu değiştirmem lazım, pazartesi başlayacağım, farklı yöntemler her şey deneniyor.Müşterimiz bir beslenme kulübüne giderek,whatsApp guruplarında olur, birebir temas da olur hangi şekilde olursa olsun ki bugün birçok insanın aldıkları destek ile hayatlarının değişmesi çok güzel bir duygu.




Çünkü karşısındaki kişi herbalife yaşam koçu ürün satmıyor.Bizim ürünlerimiz hayatlarını kolaylaştırıcı kaliteli araçlar.Bir kişi kahvaltı edecekse sabah kahvaltı edebilmesi için çok değerli bir ürün var formül 1 shake, çay içmek istiyorsan evet hayatını kolaylaştırıyor.

Ayrıca çok değerli isimlerle çalışıyoruz Pr.Dr.İsmet TAMER, Spor Eğitmenimiz,Diyetisyen Berrin YİĞİT.  Yani herbalife yaşam koçları sadece ürünleri anlatan, satan, kişiler değil. 




Bunun bir adım ötesinde ürünü vermiş olduğu kişilere tamamıyla destek sağlayan ona hizmet veren bir kişi ve ben şunu çok net söylüyorum.Lütfen tüm müşterilerimize altını çize çize belirtiyorum çünkü aldığınız şey sadece ürün değil, bahsettiğim çok daha büyük bir paket ve bunun içinde ürünler bir kısmı.Herbalife yaşam koçunuz size o ürünleri ulaştırana kadar çok ciddi emek sarf ediyor.




Kendini geliştiriyor.Aslında davranışlarınızı, beslenme anlamında davranışlarınızı değiştirmeye çalışıyor. Bütün bunları topladığınızda herbalife farkı denilen şey ortaya çıkıyor.





Herbalife Antalya Bağımsız Üyesi



 

Yorum Gönder

0 Yorumlar