HERBALİFE DÖŞEMEALTI KIŞA HAZIR MISIN?

 

HERBALİFE DÖŞEMEALTI  KIŞA HAZIRMISIN?








Döşemealtı ile ilgili deneyimim, Netflix ile dünyanın ayağımıza geldiği bugünlerde, tıpkı bir gezgin gibi heyecan veriyor.Geçmişte insanların buralara gelip yerleştiği gibi bir tutku ile birleştiyor.

 

İnsanların yakın tarihte gelip yurt tuttuğu bu yerler inanılmaz. Antalya’nın bu köşesi ;sırasıyla buğday, arpa, susam, meyve, sebze gibi ekonomi mahsulü ürünler ile tanınır olmuş.Son dönemde organize sanayi'nin etkisi ile farklı iş sahaları da ortaya çıkmış.

 

Rengarenk Döşemealtı halılarını duymayan yoktur.Klasik yöntemlerle, nesiller boyu ilmek ilmek hazırlanan bu halıların doğal boyalardan hazırlandığını biliyoruz.

 

Döşemealtı halıları özenle geometrik motiflerle bezeli şekle gelene kadar, uzun bir süreçten geçiyor.Bu kadar insan tek bir hedef için çalışıyor.Ne için?, tabiki de karın doyurmak.

 

Unutmamak gerekiyor malumunuz kış geliyor.Herbalife Döşemealtı üyesi olarak soruyoruz kışa hazır mısınız?.Erkeklere kalırsa ;turşu,bakliyat,salça,konserve hazırlıkları bitmiş.

 

Kadınlar daha kış gelmeden telaşı içlerinde hissediyor.Okulların haftada 2 gün part time açık olması mı dersiniz,pandemi ayrı bir mesele,kilo almışlar bir taraftan...

 

İnsanlar pandemi döneminde değişik eğlenceli sorularla birbirini şaşırtmaya devam ediyor.Bugün öğleden sonra bir arkadaşım; “İnsan gözü kapalı iken tek ayak üzerinde kaç saniye durabilir” diye bir soru yöneltti.

 

Gerçekten eğlenceli bir deneme oldu diyebiliriz. Herbalife Antalya distribütörleri kendi arasında bu tür şakaları yaparak zaman zaman hayata pozitif bakmak ile ilgili yüz güldüren çıkışlar yapabiliyorlar.

 

Herbalife Antalya üyesi olarak birçok farklı konuya değiniyor ve sizlere faydalı olmaya çalışıyoruz.Kış mevsimi boyunca yapabileceğiniz basit uygulamalar var.Flaş öneriler sayesinde kilo almayı durdurmak mümkün olabilir.

 

Evet mümkün olabilir.Çünkü genelde yüksek kalorili ve besleyici olmayan gıdalar ile besleniyoruz.

 

Fazla yemek tüketerek, hatalar yaparak, kış boyunca kilo almak hiç kimsenin isteyeceği bir durum değildir.Durumun ciddiyeti göz önüne alınırsa vitamin ve mineraller gibi önemli beslenme duraklarını es geçiyor olabilirsiniz.

 

Kadınlara göre çoğu zaman lif açısından zayıf gıdalar ile beslenmek neredeyse sıradan.Bizim kış mevsimi boyunca yaptığımız hatalardan sadece birkaç tanesi neler düşündünüz mü?

 

Hadi tamam bunun üstüne bir de yüksek yağlı börekler, çörekler, rafları süsleyen albenili yiyeceklerde eklenince; haliyle şeker tüketimi daha artıyor.Tüm eklemeler fazla kilo almak için ciddi bir neden haline geliyor.

Kış mevsimi boyunca insanların kafası karışıyor.Gündüz güneşin pek fazla görülmediği, uzun müddet yağışlı geçen günlerde ne oluyor?.

 

Haftanın birkaç günü yağmurlu geçiyor olması gerçekten ciddi manada olayı dramatize eden bir durum.İnsan sıkıldıkça birşeyler yemek içmek için daha fazla çaba gösteriyor.Melatonin düzeyi düşüyor ve kendimizi dolabın önünde bulmak içten bile değil.

 

Peki geceler nasıl geçiyor?.Genelde yoğun ve yüksek kalorili yiyecekler tüketme eğiliminde oluyoruz.Pasif hatalar yapmaya devam ediyoruz.Kortizon dengesi bozuldukça,hatalar yapılıyor.Troid hormonu derseniz ayrı bir faktör.

 

Böylece 5 kilo, 10 kilo fazlam var derken bir anda 25-30 kilo, 40 kilo kadar fazla kilo almak çok da sıra dışı bir durum olarak görünmüyor.

 

Daha basit anlatacak olursak yüksek enerjili ama beslenme açısından zayıf gıdalar ile besleniyoruz.Hepimiz için yemek konusu her zaman  handikap olarak görülür değil mi?. Bir tutam patates kızartmasına tercih edilecek o kadar fazla yiyecek var ki!.


Döşemealtı Herbalife beslenme önerileri


Antalya da insanların beslenme konusunda yapacakları bir sohbet sayesinde ne kadar yüksek kalorili yiyecekler tüketildiği tespit edilebilir.

 

Örneğin şeker ilk başlarda çok fazla haz veren bir gıda olarak görülür.Ne zaman moral ve motivasyon düşse hemen şekerli bir şeyler yeme ihtiyacı hasıl oluyor.

 

İnsan ne kadar fazla düşünürse o kadar fazla yeme ve tüketme alışkanlıkları gösteriyor. Daha bugün sabah Herbalife çay içerken, genç bir kadın elimdeki bardağı görünce biraz hayret içinde hemen şu soruyu sordu.Neden bu kadar büyük ve öksüz doyuran gibi bir bardakta yeşil çay içiyorsunuz?.

 

Temelde dışarıda beslenme alışkanlığı olan bu kişinin, bana sormuş olduğu sorunun yanıtı çok basit.Aslında Herbalife çay içerek daha fazla sıvı alımını destekliyor olmam gayet normal.

 

Bu sayede gün içinde ne kadar sıvı tükettiğim konusunda bilgi vermem kendisini çok şaşırttı.Gazlı içecekler tükettiğini ve genelde büyük porsiyon tercih ettiğini kendi ağzından duyduk.

 

Nerdeyse her köşebaşı  börekçi de bile artık asitli içecekler çok rahat servis ediliyor.Bunu bilmeyen yoktur.

 

Ne kadar şeker, o kadar fazla ve gereksiz kilo riski anlamına geliyor.En net ifade ile tatlı bir kaçamak yapayım derken; reçel ve bal kavanozunun bittiğini söyleyen birçok kadının ortak şikayeti.

 

Ben kiloları nasıl aldım ve nasıl bu hale geldim sorusu.Bu sorunun yanıtı insanların kendisinde saklı bir gerçek.İşler yolunda gitmediği zaman hemen bir şeyler yemeye, içmeye özen göstermek asıl problemi çözmeyecektir.

Daha fazla kilo almamak için nelere dikkat edelim?


-Herbalife de sistemin dengeli beslenme üzerine kurulu olduğu kesin mi?, kesin.Demek ki önce dengeli beslenme kurallarını öğrenmeli.

 

-Herbalife shake ile temel değerleri yakalamak çok fazla zaman almıyor.Shake günün her saatinde tüketilebilir.Hazmı kolaydır.

 

-Gereksiz ve beslenme düzenimiz içerisinde olmayan bütün yiyeceklerin hayatımızdan çıkarmak için bir liste yapmalıyız.

 

-Bir nebze zorluk ile karşılaşmak sizi korkutmasın.Sorumluluk sahibi olun.

 

-Kişinin kendi yaşam şartlarını göz önüne aldığımız da sorun çözülebilir.Kendi durumuna uyan bir Herbalife Beslenme planı yapmak mümkün.

 

-Beslenme değeri yüksek, kalorisi düşük, kolay erişilen yiyecekler tüketilmeli.

 

-Lifli yiyecekler tercih edildiği zaman, insanın kilo alma olasılığı daha düşüktür.

 

-Enerji ihtiyacını karşılarken tereyağı,margarin tüketimi dikkate alınmalı.

 

-Damak tadı için baharat kullanımı tercihleri gözden geçirilmeli.Baharatlar leziz yemekler için vazgeçilmez.Bu daha fazla yemek anlamına geliyor.

 

-Yemekler de sos tüketimi kilo almanızı artırabilir.Hazır soslar genellikle yüksek yağ ve şeker içerir.

 

- Hızlı yemek kilo aldırıyor.Çabuk ve çiğnemeden yeme alışkanlığını iyileştirmeye  zaman ayırmalı. 30 dakika size çiğneyerek yemek için zaman kazandırır.Beyin doyma hissini tam olarak yaşamalı.

 

-TV İzlerken yemek yiyen bir insan sofradan ne kadar yediğini bilmeden kalkar.

 

-Yemek öncesi su içmek iştah kapatır, yedikleriniz daha kolay sindirilir.

 

-Hazır yemek alışkanlığı kilo almanızı tetikler.Dışardan sipariş hep yüksek kalori anlamı taşıyor unutmayalım.

 

-Açken başka bir sen olmak gayet normal.Kan şekeri düşen bir insan daha fazla tüketmek ister.

 

-Nişasta bazlı yiyecekler hızlıca yağa çevrilir,vücut bunları kolay yakamaz.

 

-Masa başı çalışırken yada yolda hareket halinde bir şeyler yemek istemsizce daha fazla tüketmeyi kolaylaştırır.

 

Peki hangi yiyecekler daha fazla tok tutar?

Tok tutan yiyecekler denilince bu soru kişiden kişiye değişen cevaplarla yanıt bulabilir.

 

-Sorumluluk alın derken bunu kast ediyoruz bir bardak haşlanmış nohut/fasulye/mercimek bir tabak ortaboy pizzadan daha doyurucu dersek yanılmış olmayız.

 

-Sebzelerden doğru şekilde faydalanmak tok kalmak için idealdir.Lahana,brokoli,pırasa,karnabahar lifli gıdalardır.

 

-Öyle avakado falan da istemiyoruz, bir elma sabah  ara öğün olabilir ve sizi tok tutar öğle yemeğine kadar.

 

-Makarna sossuz ve salata ile tüketilirse bir saat sonra acıktım deme şansınız kalmaz.

 

-7 Gün diyeti diye bir şey duydum,herbalife 3 günde etkisini gösteriyor,yani herbalife shake tok tutma konusunda epeyce etkili.

-Yulaf ve kinoa bitkisi ile hazırlanan yoğurt tüketmek,bir paket bisküvinin yerini doldurur.

 

-Buğday kepeği ile harmanlanmış bir tepsi börek, hazır yufkadan daha besleyici ve çabuk doyma hissini destekleyebilir.

 

-Protein denilince ilk akla et geliyor değil mi?.Bitki proteinleri de daha fazla tokluk yaşamanızı kolaylaştırıyor. Herbalife ürünlerine bitki proteini tam doyurucu miktarda ekleniyor.

 

Diyet neden kişiden kişiye değişiyor

 

Çünkü bir insanın vücut kitle indeksi diğer bir insan ile aynı olmayabilir.Günlük metabolizma hızı aynı şekilde değerler göstermeyebilir.Bu nedenle bir kişiye günde 4 porsiyon meyve tüketmesi önerilirken, önceden belli kriterleri yerine koymak gerekiyor.

 


Bugün besin denildiği zaman hazıra kaçılan yiyecekler akla gelmemeli.Kalori açısından dengeli ve besleyici yiyecekler akla gelmelidir.İnsan biraz kendisi ile yüzleştiği zaman bütün bu karmaşa da son bulacak.

 

Sadece biraz kararlı olmak gerekiyor.Sadece diyete başlamak yeterli olmuyor.


İştah kapatan yiyecekler var mıdır?Elbette vardır mükemmel bir metabolizma ile karşı karşıya olduğumuzu unutmamak gerekiyor.

 

Tok tutacak yiyecekler tüketen bir kadın yada erkek için; yeteri miktarda su tüketimi yapılması, bazen o çok övülen popüler diyet sayfalarının önüne geçecektir.

 

Bir bakıyorsunuz biri cep herkülü,diğeri 1,95 boylu poslu iki adam var.Karşınıza gelen bu iki insanın; protein,karbonhidrat,su,vitamin ve diğer gereksinimleri aynı olamaz değil mi?.

 

Kendiniz için birçok yöntemi Herbalife yaşam koçunuz sayesinde öğrenmeniz daha kolay.

 

Midenizi kiraya vermediğinizi kabul ediyoruz.Artık sağlıklı atıştırmalıklar ve yeterince tok tutacak gıdalar ile beslenerek nasıl iştahınızı kontrol altına alınacağını birlikte keşfedebiliriz.


Bilindiği gibi Yörük kültürü daha çok hareketli yaşam şeklini kabul eden düşünce yapısına sahip.Hem yerleşik düzene sahip, hem de hareketsiz kalmayı göze alan insanlardan olmayın.

 

Hareketsiz oturup beklemek, ayda 5 kilo vermek için çözüm olur mu?. Bilinmez.Dikkatli ve çözüm odaklı olmak daha kolay çözümleri elde etmeye fayda edilebilir.

 

Günlük metabolizma hızınızın altında, beslenme alışkanlıklarınıza uygun yiyecekler ile besleniyor olmalısınız.Fikir sahibi oldunuz, artık kilo vermek daha kolay.


 

Kış boyunca rahat etmek istiyorsanız bir Herbalife yaşam koçu ile çalışmayı tercih etmek gerekiyor.


Bunun çevremizde birçok örneği mevcut.Hadi sizinle de bir beslenme planı yapalım.Sadece doğru danışmanlık ile yaşayacağınız deneyimler sizi sonuca götürebilir.

Antalya Herbalife Bağımsız Üyesi-05314079994

Yorum Gönder

0 Yorumlar