KİLO VERELİM DERKEN GÖZDEN KAÇANLAR


KİLO VERELİM DERKEN GÖZDEN KAÇANLAR

Yok artık demeyin!Neden kilo veremiyorum? Pazartesi diyete başlayacağım gibi parlak sloganlarla kendimizi avutmak belki kolay olurdu.Bu daha çok strese girmeye neden olabilir.Şaşırtıcı ama gerçekleri de paylaşmak gerekiyor.Elimizden geldiğince konuyu bilinen ama gözden kaçan ayrıntılar üzerinden birleştirmeye çalışalım.Diyet yapan insanların sadece beslenme ve egzersiz konusunda efsane kabul edilen adımları yapması belki de kilo vermenin önündeki engelleri kaldırmaya yetmiyor. Egzersiz hayatımızın sadece kilo verdiğimiz dönemlerinde değil bir bütün olarak kabul gören bir davranış ve dahası alışkanlıklarımızın içinde yer alması gereken bir durum. Beslenme ise hayatımızın odağı haline gelmesi gerekiyor.Peki o zaman neden kilo veremiyoruz?

Yüksek kalorili içecekler
Hepimizin belli başlı alışkanlıkları vardır, en çok ihmal ettiğimiz içecek su ayran ya da şekersiz meyve hoşafı gibi içeceklerden hiç bahsetmiyoruz.Çünkü belli temel alışkanlıklar var ki en başta alkol, meyve suları ve gazlı içecekler inanılmaz kalori içerir.Yüksek oranda şeker içeriği sayesinde bu içecekler vücudun yağlanmasını kolaylaştırır.Bu yağlar öyle kolayca vücuttan atılmaz.Herbalife konusunda çoğu insan sorumluluğu kabul ederek kendisine yatırım yapmayı bu yüksek kalorili içeceklerden kademeli olarak uzaklaşmayı başarabilir.









Spor sonrası yapılan hatalar
Elbette Serik merkezde bir elin parmağından daha fazla spor salonu mevcut.Fitness yapan insanlar sosyal medyada boy boy fotoğraf 
paylaşırken, spor sonrasında yediklerinden ve içtiklerinden sorumlu olduklarını hesaba katmazlar.Bu nedenle spor yapıyorum ama kilo veremiyorum diye serzenişte bulunmaları çok normal bir durum.

Dijital dünya büyük bir engel dikkat!!
Sosyal medyanın ve televizyonun insan üzerindeki etkisi; her geçen gün hareketsiz hantal bir yapıya doğru insan vücudunu ve hatta yaşam biçimini ciddi manada etkilemektedir.Hiçbir şey yapmıyorum Google, Facebook kullanmıyorum diyebilen kaç kişi kaldı ki? Televizyon ve internet hayatın merkezi olmaktan çıkarılması gereken bir engel aslında.

Evde kal çağrıları yanlış anlaşıldı.
Coronavirüs dolayısıyla insanlara evde kalma çağrıları sık sık dile getiriliyor.Ancak bu çağrılar daha hareketsiz bir yaşam ve daha fazla yemek yemeye neden olmaktadır.Evde dengeli beslenme ve hareket bu süreçte çok önemli.








Kilo verirken moral çok önemli
Eve kapanmak bir yana dursun insanların iş hayatında ve sosyal yaşantısının içerisinde yaşadıkları negatif deneyimler sık sık moral bozukluğuna neden olabilmektedir.Bu nedenle en kolay erişilebilir karbonhidratlara yönelmek belki fiziksel değişiminiz konusunda size bir fikir verebilir.Kısa süreli bir mutluluk yerine yüksek sadakat ile kaslarınızı güçlendirmeyi, vücuttaki yağları yakmayı hedeflemeniz gerekiyor.







Kilo vermek kısa vadeli değil uzun vadeli bir program
İnsan pilav, makarna yerken kendini mutlu hisseder.Çünkü kan şekeri düşmüş acıkmış bir vaziyette iken; müthiş bir yükseliş ile kan şekerine büyük etki eden bu gibi faktörler kilo vermeye çalışan insanları sık sık yanıltır.Kilo vermek kısa vadeli bir plan ile mümkün olmayabilir.Aslında hedefleriniz doğru ve dengeli beslenme olmalı.3-5 senede alınmış fazla kiloları zamana yayarak rahatça kilo vermek amacıyla başlanılan diyetler kısa vadede olmasa bile uzun vadede yani 4-5 ay gibi kısa bir sürede sonuç getirecek kadar ciddi bir bakış açısıdır.
 
Serik Herbalife Bağımsız Üyesi 05314079994


Yorum Gönder

0 Yorumlar