HERBALİFE ÜYESİNDEN EVDE MOTİVASYON İPUÇLARI


HERBALİFE ÜYESİNDEN EVDE MOTİVASYON İPUÇLARI


Normalde Serik çok canlı ve hareketli bir mevsime doğru yönelirken; coronavirüs nedeni ile insanlar kısıtlı hareket alanlarında yaşamak ve biraz daha sabırlı olmak konusunda resmi makamlar tarafından bütün kanallardan uyarılmaya devam ediyor. Evet şu anda bütün sahiller boş, insanlar çalışmıyor, esnaf, kamu çalışanı insanlar gayet sıkıntılı bir süreci atlatmak için evde kalıyorlar. Evde kalan insanların bir ayı aşkındır sosyal mesafe ile ilgili kuralları uygulamak ve yeniden sürecin normalleşmesi için yüksek çaba gösterdiğini görüyoruz.Bu uygulama neticesinde daha güzel günlere kavuşacağımıza inanıyoruz.Uzun yıllardan bu yana eve kapanmamış olan birçok insan ister istemez sıkılsa da elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor.Peki sizlerde kontrolün önemi hakkında yeteri kadar bilgiye sahip olduğunuza inanıyor musunuz? İnanın başarı için kendinizi hazırlamanız yeterli. Verimli bir yaz sizi bekliyor.Şu durumda kendi kendinizi motive edebilmeniz için yeni bir başlık açıyoruz.Her bir başlık altında iyice düşünerek motivasyon ve hareketi birlikte evinizde mümkün olduğunca uyguladığınızdan emin olmanızı istiyoruz.

·       Her gün olduğunca aynı saatte uyanmak için; düzenli uyku rutininizi takip etmeniz motivasyon açısından sağlıklı yol almanızı kolaylaştıracak bir yöntemdir.


·       Can sıkıntısı ile kendinizi mutfakta bulduğunuz anlar olabilir. Bu durumdan kurtulmanın en kolay yolu besleyici yemekleri tercih etmeniz ve genelde basit atıştırmalıklar ile geçici mutluluklar yaşamayı bir kenara bırakıp gerçekçi olmak, bu süreçte kilo kontrolü açısından size yardımcı olabilir.


·       Çoğu insan bu dönemde evde çalıştığı için büyük bir boşluğa düşmüş gibi.Bütün yiyecekler etrafa saçılmış, bir tarafta bilgisayar, bir tarafta telefon, hatta Televizyon bile artık bu ev rutinini yeme-içme endişelerinin üstesinden gelmeye yetmeyebilir.Daha çok hareketsiz kalmak yerine her 30 dakikada bir rutin olarak evin içerisinde birkaç tur yürüyüş, oturup kalkma, squat gibi faydalı hareketler sizi evden çalışırken rahatlatabilir.


·       Sistemsel olarak hepimiz işlerimizde fiziki olarak evden dışarıda olmaya alışık insanlarız.Bu nedenle evde olmak ve evde yaşayan bireyler ile uyumlu şekilde bir arada kalabilmek, kimi zaman dikkat dağıtan gürültü ve çeşitli farklı düşünceleri nedeniyle ortam ahengi bozulabilir.Bu nedenle stresli anlarınızda dikkat dağıtan faktörlere değil de kendinize odaklanın!! Evde kalmak her ne kadar zor gibi gözükse de balkona çıkıp derin derin temiz havayı ciğerlere çekmek o andaki ani çıkışları yavaşlatabilir.


·       Her şeyden önemlisi kendinize vakit ayırın. Kesinlikle saatlerce bilgisayar ya da televizyon başında kalmak yerine, ya da sıkıcı televizyon rutinleri yerine akşam saatlerinde vücudunuzu ve kondisyonuzu korumak için hafif germe hareketleri, yerinde koşmak, yeri geldiği zaman bir fincan sıcak yeşil çay ya da Türk kahvesi gibi içeceklerle zihninizi açmayı deneyebilirsiniz.Unutmayın motivasyon için birçok yöntem bir arada kullanılabilir.Sizin için en uygun olanı hangisi? 
Herbalife bağımsız üyesi 05314079994





Yorum Gönder

0 Yorumlar