ANTALYA SERİK’TE HERBALİFE BESLENME GERÇEKLERİ-05314079994


antalya serİk’te HERBALİFE BESLENME gerçeklerİ-05314079994



Eliniz'deki malzeme ne kadar iyi olursa olsun diğer insanlarla konuşan anlatan bir iletişim gücünüz yoksa; Her şey havada kalır.Bu nedenle beslenme konusunda HERBALİFE BESLENME uzmanlarına ve sonuçlara karşı belli olan güvenimiz nasıl yüksek konumda ise kendimize olan güvenimiz de Herbalife beslenme ürünlerine olan güvenimizi dengeliyor.Uygulanan tarım politikaları eminim Serik merkezinde yaşayan insanlar için ne kadar önemli ise Türkiye genelinde bütün illerde yaşayan insanları da o kadar ilgilendiriyor.Peki siz beslenmenize ne kadar dikkat ediyorsunuz? Hiç farkettiniz mi gıdaların plastik malzemeden üretildiği gibi bir durum söz konusu.Kimse sabah uyandığı zaman işe gitmek istemiyor.Hatta onu bırakın Atatürk Bulvarı'nda sabah erken saatte Otel servislerini bekleyen insanlara bir bakın Sabah sabah enerji dolu gibi gözüküyorlar mı?

Ya da siz kahvaltı ederken bu yediklerim beni mutlu edecek, bugün daha organize bir şekilde işime 4 ELLE sarılacağım, müşterilerim bugün benim enerjimden etkilenecek gibi bir düşünceniz oluyor mu ,BU Kahvaltıdan sonra 5 kilometre koşarım kendimi mükemmel hissediyorum gibi bir hisse kapılıyor musunuz? Yoksa beyniniz,  fikirleriniz sabahtan akşama kadar Ne YESEM de mutlu olsam diye habire yiyecek atıştırmalık peşinde koşmanızı mı sağlıyor? İşte bu yazımızda tarlalardan sofralarımıza, mutfaklarımıza neler geliyor onları inceleyeceğiz.  Antalya'nın farklı yerlerinden ;Side, Manavgat, Korkuteli,Kepez ve Muratpaşa gibi noktalarından telefonlar geliyor, insanlar yediklerinden ve değişikliklerinden memnun değiller.Herkes enerji düşüklüğü hakkında farklı yorumlar yapıyor.Peki Siz kendinizi yeterince güçlü hissediyor musunuz?Düşünceleriniz Vücudunuzu ayakta tutacak kadar güçlü mü?

Bu yazdıklarımız sizi ilgilendirmiyorsa problem değil! Serik ortalama 125000 nüfusu ile kalabalık bir ilçe burada yaşayan insanlar bizim yazdıklarımız ile kendisi arasında bir bağ kuruyorsa Yelken Aktif Yaşam Kulübünde bir vücut analizi yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Ondan sonra vücutlarında ne kadar yağ var, ne kadar su var ,ne kadar günlük kaloriye ihtiyaçları var birlikte tespit edebiliriz.Bakalım bu tarlalarda neler yetiştiriliyor,evlerimize ve mutfağınıza gelenler ne kadar masum incelemeye devam edelim.Formun Üstü

Şimdi iyi güzel; tarım gelişiyor teknolojik tarıma geçiliyor gibi ara ara gündemde yer bulan haberleri eminim son 15- 20 yıldır sizlerde ekranlardan takip ettiniz, buraya kadar her şey normal.Birazda insanların tarafında olmak gerekmiyor mu?Doğal olanı bulmak bu kadar mı zor olacaktı,ancak bundan 13 yıl önce katıldığım Herbalife bilgilendirme toplantısında beslenme alanında uzman hekimler tarafından hazırlanan raporlarda yüzyılın en önemli konusu beslenme ve beslenmeden kaynaklı sağlık problemleri olacağı öngörülüyordu.EŞ zamanlı olarak son on 15 yıldır takip ettiğim yerel araştırmacı gazetecilerde, her ne kadar medyatik popüler haberlerin ya da ünlülerin frikik haberlerinin gölgesinde kalsa da bu tarz uyarıcı ve bilinçlendirici haberlere imza atıyorlar.İnsanları bilinçlendirmeye çalışıyorlar. Maalesef  ki Türk halkı olarak okuma yüzde oranlarımız dip yapmış durumda piyasada kabul gören günübirlik haberler,ses getiren medyatik göz boyamalar almış başını gidiyor. İnsanlarda bu yoğun illüzyon gösterilerine itibar ediyor.Kendi konumlandırmalarını da ona göre dizayn ediyor.

Cambaza bak oyunu buraya kadar tamam, her şey belli bir düzende insanları yanıltıcı bir akış üzerinden planlandığı gibi gidiyor.Peki o zaman topraktan elde edilen gıda ürünleri nasıl oluyor insanlara ihtiyacı olan besinleri karşılamak bir yere dursun, tüketicilere karşı bir silah haline dönüşüyor.Yazımızın başında belirttiğimiz gibi teknolojik Tarım; aslında bir takım makineleşme,otomatik sulama sistemleri, traktörler, devasa biçerdöverler ,modern damlama sistemine hükmeden elektronik panolar gibi gösterilse de aslında tarımsal üretim yapılan topraklarda doğal sürecin işlemesi önüne ciddi engeller konularak doğaya bir müdahale söz konusudur.
Ekolojik sistemin ahenkli çalışma düzeni genetiği değiştirilmiş tohumlar sayesinde toprak yapısı ile birlikte ekolojik sistemde bozuluyor nasıl mı oluyor? Herhangi bir coğrafi konumda yetişmeyen,iklim şartlarına uyumsuz tahıl ya da meyve,sebze tohumları farklı genetik aşamalar sonucu bir de bakmışsınız burada bu tahıl meyve, sebze yetişmez denilen yerlerde üretimi yapılıyor.Bunu organize edebilmek için denemeler denemeleri, ardı arkası kesilmeyen labaratuvar çalışmaları, sonuç fiyaskoya dönerken devreye kimyasal ilaçlar giriyor.Kimyasal ilaçlar ile ayakta tutulmaya çalışılan tarımsal ürünler son perdede fenni gübreler ile içi dolduruluyor sizce bütün bu bahsettiğimiz sürecin muhatabı olan bir şekilde pazardan,manavdan kuru gıdaların satıldığı yerlerden mutfağınıza ve oradan yemek masanızı kadar uzanan bu süreçte sağlıklı beslendiğinizi düşünüyor musunuz?
Elbette bu kadar hızlı işleyen bir süreçte yansımalar; insanların beslenme kaynaklı problemleri yaşamalarına, artan kanser vakalarına, artan sindirim sistemi problemlerine,yavaş yavaş İnsan bedeninde birikme yapan Toksin atıklara kadar gider de gider.Tabii bunun gözle görülür elle tutulur tarafı ise her gün sabah yataktan yorgun olarak uyanan insanlar, işine dikkat veremeyen insanlar, sürekli Depresyon yaşayan bir ruh hali ile hayatını sürdürmeye çalışan bir yığın insan.Sonuç beslenme kaynaklı problemleri çözmek için; yine yazılan bir sürü ilaç reçetesi ile soluğu eczanede almayan insan var mıdır?


Bütün bu beslenme zinciri içerisinde yer alan tahıllardan tutunda meyve, sebze bütün ürünleri besleyen gübrelerin organik gübre olmasının önüne geçilmiş durumda. Tek bir kaynaktan beslenen bütün bu tarımsal ürünlerin ;basit karbonhidrat üretmeye yarayan, ürünlerin dolgunluğunu artırmaktan ve insanlara buğday yerken de mısır yerken de nohut ,fasulye yerken de aynı kaynaktan içi doldurulmuş, besin değerleri düşük gıdalar insanların tüketimine sunulmakta.
Beslenme sürecinde; konuyla ilgili üretim süreçlerini ele almaya çalıştık bunun bir de bire bir günlük hayata yansıyan yansımaları var. Herbalife hakkında zaman zaman sohbet ettiğimiz 2 üniversite bitirmiş saygıdeğer arkadaşım Alptuğ ;benim çerçevem’den anlattığım olayları pek de önemsemiyor bu yaz tatilinde kendisi kendi tabiriyle biraz kendimi saldım diyerek çıkan göbeğini saklamaya çalışıyordu.Bu arada yaz boyu 2-3 defa bir araya gelme fırsatı bulduk sürekli olarak evde eşi ve çocukları ile organik beslendiğini iddia ediyordu. Oysa ki Eylül başında göbeği ve vücudundaki sarkan yağları bariz bir şekilde saklanamaz vaziyete gelmişti . Bir insanın 3- 4 aylık dilimde bu kadar kilo alması sadece hareketsiz yaşamak gibi bir bahane ile geçiştirilemez. Ayrıca benden etkilendiğini benim nasıl olup da kilo problemi yaşamadan yoluma devam ettiğimi düşünürken bir yandan da diyetisyenden yardım aldığını, spora başlayacağını dile getirdi.
Kasım ayı ortalarında kendisi ile görüşme fırsatı buldum bir müddet sohbet ettik sohbetimizin konusu yine beslenme idi .Ancak kendisini hiç sağlıklı, dinlenmiş görmedim çünkü göz altı torbaları mosmor olmuş yüzündeki ışık kaybolmuş çok bitkin bir halde bir görüntüsü vardı insan diyet yaparken bu kadar çöker mi demeden geçiştirdim.İncinmesin diye kendisine herhangi bir tavsiyede bulunmadım ancak benimle ters düştüğü fikirlerimi pekte önemsemediği daha önceki bir çok beslenme sohbetlerimiz de olduğu kadar kendine güveni kalmamıştı.Bugün sahteciler; değerli dostumun düşündüğü gibi organik gıdalara artan talebi görmezden gelemiyor. Organik gıdalar revaçta olduğu için çeşitli aromalar kullanarak bir çok gıda malzemesini organik gıda imiş gibi satıyorlar.Elbette ülkemizde organik gıdalar da yetiştiriliyor ama pazarın büyüklüğü düşünülürse bu üretilen gıdalar elbette yüksek maliyetlere sebep olabilmekte.Ücretini; normal piyasa fiyatlarının üç katı tutarında ödeme yaparak aldığınız gıda malzemelerinden, beslenmenizi karşılayacak kadar bile yararlanamadığınız ortadayken saygı değer dostum gibi düşünmeniz için kendinize vakit ayırmanızı tavsiye ediyorum……. 

Gönül & Hayati DEMİR

Yelken Aktif Yaşam Kulübü Serik ANTALYA



Yorum Gönder

0 Yorumlar