KİLO VERME METABOLİZMA HIZLANDIRMAYI KOLAYLAŞTIRAN 5 AYRINTI

 

KİLO VERME METABOLİZMA HIZLANDIRMAYI KOLAYLAŞTIRAN 5 AYRINTI

 

İnsanoğlu bu dünyaya geldiği günden bu yana kilo verme metabolizma hızlandırma ile ilgili bu kadar karmaşık bir yapıya sahip olduğunu belki de bilmiyordu.

 

 

Zamanın ruhu gibi karmaşık bir diyet kültürü ve hiç beklemediği yerlerden yapılan uyarılar modern insanın metabolizma hızlandırma konusunda yeni sınavlar vermesini gerektiriyor.

 

 

Kim bilir belki de bilimsel gelişmeler ve meşhur bilim adamları her yeni çalışmayı salt kilo verme üzerine yapmıyor.Ancak bütün laboratuvar çalışmaları vücudun detaylarına dair hiç beklenmedik veriler elde edilmesini sağlıyor olabilir.

 

 

Her şeyden önce metabolizmanın ne olduğunu öğrenmemiz gerekiyor.Acaba düşünen bir varlık gibi mi davranıyor yoksa başına buyruk bir çocuk gibi zaman zaman bize küsüyor mu?.

 

Şimdi gelelim Metabolizma nedir ve metabolizma hızlandırma yöntemlerini anlatmaya.Bildiğiniz gibi yaşayan bütün varlıklar nasıl hava su ve güneş olmadan yoluna devam edemiyor.

 

 

İnsanlar da aynı döngüde varlığını sürdürebilmek için enerji ihtiyacını karşılayan bir takım yaşamsal tetikleyicilere ihtiyaç duyar.

KİLO VERME METABOLİZMA HIZLANDIRMAYI KOLAYLAŞTIRAN 5 AYRINTI metabolizma hizlandirma

Bütünüyle enerji kavramına odaklanmak metabolizma hızlandırma  faaliyetlerini de açıklayabilir.

 

 

Vücudumuzdaki her değişimin kaynağı yediğimiz yiyecekler ve onlardan sonuna kadar faydalanan sindirim organları,hücresel faaliyetler ve sürdürülebilir hayatın kaynağı bir bütün olarak değerlendirildiğinde;

 

 

Metabolizmanın en küçük hücreden başlayıp en büyük kas gruplarına kadar bütün vücudu etkileyen bir yapı olduğunu anlıyoruz.

 

 

Sabah aç karnına metabolizma hızlandırma yı düşünüyorsanız;bu yazıyı detayları ile okumanızı tavsiye ediyoruz.

 

 

Metabolizma hızı nasıl yükseltilir yazımızın detaylarında paylaşıyoruz.Önce kendi bedeniniz üzerinde çalışmanız gerekiyor.

 

 

Çünkü bedenimiz birbiriyle bağlantılı mikro ölçekte trilyonlarca hücrenin ve metabolizmaya hız veren makro dengelerin kaynağıdır.Elimizdeki bu kaynağı iyi değerlendirmek Metabolizmayı hızlandırmanın doğal yolları ile sizi buluşturacaktır.

 

 

Gün geçmiyor ki insan vücudu hakkında inanılmaz bilgiler öğreniyoruz.Önceleri insanlar baharatları ve hareketi ön planda tutuyordu.Ancak günümüz beslenme şekli Herbalife sayesinde Herbalife zayıflama tekniklerini güncel olarak yeniden gözden geçirmenizi gerektirebilir.

 

 

Bazal metabolizma hızı kilo verme konusunda mükemmel bir yetenek sahibi olmanıza neden olabilir.

 

Bazal metabolizma hızı kilo verme

Bilirsiniz birçok insan benim metabolizmam yavaş çalışıyor o yüzden kilo veremiyorum gibi şikayetlerle farklı arayışlar içerisine girer.

 

 

Genellikle de araştırırken bizim internet sitemiz  üzerinden çeşitli bilgileri talep ederler.Ancak;Herbalife giriş yap kullan ve yaşadıklarını tekrarla bu kadar basit.

 

 

Tabii ki değişimin kendiliğinden olmasını beklemiyoruz. Günlük ihtiyaçları belirlerken metabolizma hızınızı birlikte değerlendiriyoruz.Sizi dinliyoruz sizi nelerin etkilediği konusunda da sizden basit sorularla bilgiler ediniyoruz.

 

 

Kilo vermek isteyen insanların çoğunluğunda olduğu gibi sizin de metabolizma ile ilgili olarak metabolizma hızlandırma konusunda doğru bildiğiniz yanlışlar olabilir.

 

 

Olsun merak etmeyin.İnsan bilgiye ve uygulamaya istekli ise trmy herbalife kaynağı üzerinde inanılmaz eğlenceli ve güncel yenilikler size yardımcı olabilir.

 

 

Sorun şu ki aceleci olmak sadece sizin probleminiz değil.Yavaş çalışan metabolizma yüzünden daha fazla kalori tüketen bir insan haline gelmeyi kimse istemez.

 

 

Merak etmeyin Lider beslenme olarak yalnız olmadığınızı tekrar hatırlatıyoruz.Kilo problemlerinin üstesinden gelecek birçok bilgiyi sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

HERBALİFE SHAKE

Değişime inanan bütün insanların kendi bedenlerine yatırım yapmalarını istiyoruz.Herbalife Shake bir yemek değişimi için doğru akılcı bir yöntemdir.

 

 

Şimdi de metabolizma hızlandırma konusunda elimizi güçlendirecek 5 ayrıntı ile neler yapabileceğimizi öğrenmeye devam edelim.

 

 

1- Metabolizma hızı nedir

 

Metabolizmayı anlamak vücudumuzun günlük faaliyetlerini bir bütün olarak ele almayı gerektirir. 

 

 

Siz metabolizma nedir,hızı nedir derseniz de genelde bazen ikisi birbiri ile karıştırılan bu yakın kavramlar bazen aklımızı karıştırır.

 

 

Vücudumuz her yediğimiz gıdadan enerji üretmek, günlük faaliyetleri yerine getirmek için bir dizi kimyasal işlemler sonucu enerji açığa çıkarır.

 

 

Enerjiyi açığa çıkarmak için yürütülen bütün faaliyetleri genel anlamda metabolizma olarak nitelenebilir.

 

 

Metabolizma hızı ise bu faaliyetlerin ne kadar hızlı veya yavaş olduğunun kalori cinsinden ölçümü ile takip edilebilir.

 

 

Ancak beden her gün aynı tepkimede ve aynı hızda çalışmaz.Yediğimiz yiyecekleri enerjiye dönüştürürken bazen hücreler beslenme kalitesi ile alakalı olarak daha yavaş çalışır.

KİLO VERME METABOLİZMA HIZLANDIRMAYI KOLAYLAŞTIRAN 5 AYRINTI metabolizma hizi

 

Bazı insanlarda da tam tersi olarak olduğundan daha hızlı bir şekilde çalışmaya devam eder.İşte bu bizim metabolizma hızı dediğimiz kavramı ortaya çıkarıyor.

 

 

Vücut biz farkına varmıyor olsak bile durmadan çalışmaya devam ediyor.Genel anlamda bir bütün olarak metabolizmayı yani bir dizi işlemi sürdürmeye devam ediyor.

 

 

Metabolizma hızı dediğimiz zaman çoğu insan tırıs bir koşu ya da depara çıkmış bir futbolcuyu gözünde canlandırır.

 

 

İşte bu nedenle başkaları ile kendimizi kıyaslamaya başlarız.Kıyaslamak yerine bir gün içerisinde hiçbir hareket yapmadan yerimizde oturuyor olsak bile;

 

 

İnsan metabolizması 7 gün 24 saat boyunca biz bir değişiklik yapmadığımız müddetçe yavaş bir tempoda çalışmaya devam edecektir.

 

 

Her nefeste ve kalbimiz her kan pompaladığı anda işte bu ortaya çıkan enerjiyi harcayan bedenimiz hem üretici hem tüketici konumundadır.

 

 

Aslında bütün yediklerimizin direkt olarak enerjiye dönüşmesi beklenmez.Çünkü fazla kaloriler ilerleyen zamanlarda kullanılmak için yağ olarak depolanma eğilimindedir.

genetik kodlar

 

Bu insanoğlu var olduğu günden bu yana genetik kodlar ile nesilden nesile aktarılmıştır.

 

 

Metabolizma hızlandırma mücadelesi hergün harcadığımız enerjilerin yerine yenisini koyabilmek için sürüp giden bir mücadele ile devam eder.Bir gün içerisinde vücut faaliyetlerini sürdürebilmek için yapılan bir günlük çalışma karşılığı Bazal metabolizma hızı olarak nitelendirilir.

 

 

Vücut standartlarını korumak için;kişinin yaşına,boyuna ve hareketlilik durumuna göre dışarıdan aldığı enerjinin 4/3 lük kısmını konfor alanı için kullanılır.

 

 

Geriye kalan 4/1 lik küçük dilimi ise günlük hareketlilik ve rutin faaliyetler için kullanılır.

 

 

2- Metabolizma hızı nelerden etkilenir

 

 

Herbalife kullananlar için de çok merak edilen bir sorudur.Aslında her şeyi Herbalife ürünleri ile ilişkilendirmek çok doğru bir düşünce olmayabilir.

 

 

Bazen erkekler ve kadınlar arasında metabolizma hızı ivme kazanması için farklı yöntemler uygulanabilir.

 

 

Her insan için metabolizma hızlandırma süresi de farklı olabilir.Bu nedenle kendinizi kilo verme sürecinde iken kasmadan kuralları uygulamaya devam etmenizi isteriz.

kilo vermek

 

Her insan için farklı referans değerleri bulunur.Bu değerler günlük kalori miktarını belirler.Süreci takip ederken ne kadar hızlı kalori yakıp kendinizi hafif hissedeceğinizi bilmeniz gerekiyor.

 

 

Tabii ki Herbalife Thermo ve Herbalife çay gibi ürünler metabolizmayı teknik olarak hızlandıran gıdalardan üretilmektedir.

 

HERBALİFE ÇAY NE İŞE YARAR BU 5 İPUCU HER ŞEYİ ANLATIYOR

Ancak sabırsızlık çıkmış olduğunuz yolculukta hatalar yapmanıza neden olabilir.Bunun yanında metabolizma hızlandırma çabalarınızı etkileyen faktörleri de bilmeniz işinize yarayacaktır.

 

 

Her insan için geçerli olan kurallar metabolizma hızını neyin etkilediğini öğrendiği zaman;zayıflamak ya da kilo koruma adına yaptığı mücadelede daha fazla katkıda bulunabilir.

 

 

  • Hacimli bir vücuda sahip olan insanlar için; Metabolizma ne hızlandırır demeden milyonlarca hücre bu insanların işini daha hızlı bir şekilde yürütür.

 

 

  • Kas kütlesi yüksek insanlar daha fazla kalori yakma eğilimindedir.Metabolizmaları doğal olarak hızlı bir şekilde çalışmaya devam eder.

 

 

  • Vücut yağlanması yüksek olan insanlarda gözlemlediğimiz kadar;metabolizma yaşı hesaplama sonuçları daha fazla çaba göstermeleri gerektiğini gösteriyor.

KİLO VERME METABOLİZMA HIZLANDIRMAYI KOLAYLAŞTIRAN 5 AYRINTI Kaslari zayif

 

  • Her 10 yılda bir kas oranımız % 10 miktarında azalma eğilimine girer.Yaş ilerledikçe bu doğanın yıkıcı gücü metabolizma hızlandırma mücadelesine girişenleri zorlayabilir.Bu nedenle beslenmenize özen göstermeniz gerekiyor.Bunu yaparken sadece harekete güvenmek yeterli gelmiyor.

 

 

  • Maalesef kadınlar erkeklere göre dezavantajlı durumdadır.Ancak erkeklerinde cinsiyete bağlı olmaksızın farklı nedenlerden dolayı metabolizma hızının düşük olduğunu gördüğümüz insanlar var.

 

 

  • Ekmeği kestim sadece yemeklerden kaşıklıyorum demek,sadece kalori miktarını bilinçsizce arttırmaya neden olmaktadır.Bu da metabolizma hızını yine daha fazla kalori alarak istemsiz bir şekilde yavaşlamasına neden olabilir.

 

 

Genel olarak Herbalife kalori kontrolünü tekbir öğün ile sınırlamaz.

 

 

3-Metabolizma hızlandırma için yöntemler

 

  • Vücudun bir bütün olarak hızlı bir yapıya kavuşması için kas kütlesi geliştirmek ve kas kaybının önüne geçmek gerekiyor.

 

 

  • Herbalife beslenmesi ve yeterli egzersiz önerebiliriz.Faydalı egzersiz videolarını bulmak istiyorsanız YouTube kanalımızdan paylaşılan videoları takip edebilirsiniz.

 

 

  • Elbette güçlü kaslara sahip olmak için öncelikli olarak yağsız saf protein içeren Herbalife ürünleri de deneyebilirsiniz.Süreklilik başarı getirir.Yeterli miktarda protein tüketimi metabolizma hızlandırma için önerilir.

 

  • İnsanlar metabolizma hızını hesaplama yarışı içine girerler.Oysaki günlük yaşamda aktif bir birey olduktan sonra yani günlük rutin spor yapan insanlar da yağsız kas kütlesi çoğalmaktadır. Hareket endeksli yaşanan bu gelişmeler doğru besinlerle desteklendiği zaman metabolizma hızının kayda değer şekilde yükseldiği gözlemlenmiştir.

 

 

Kadınlar bazen metabolizma hızlandıran içecek ve yiyecekleri dışarıda arıyor.

 

 

Metabolizmayı bir bütün olarak düşünürsek,yediğimiz yemekleri de bir damak şöleni olarak görüyorsak;neden bizim yediklerimizin amacımıza hizmet etmesi için bazı küçük değişikliklere gitmiyoruz!.

 

 

Mesela baharatlar kış ayları için tercih sebebidir.Altında yatan neden kış aylarında metabolizma yavaşlar ve metabolizma hızlandırma yeniden canlandırmak için bazen biraz acı biber bazen de yemeklere çeşnili tatlar katan lezzetler ile farklı bir yöntem izleriz.

 

 

Bildiğiniz gibi baharatlar her biri doğadan bitki yaprakları,bitki kökleri ve bazen de bitki çekirdeklerinden elde edilir.Hem yemeklerimize lezzet veren aynı zamanda daha uzun süre tokluk yaşamamıza neden olabilecek değişik doğal bitkilerden gelirler.

 

 

Herbalife beslenmesini düşünüyorsanız,Herbalife sadece Herbalife ürünlerinden oluşmuyor.Mutfaklara giren çıkan bütün yiyecekleri gözden geçirmenize yardımcı oluyor.Okumaya devam et.

Yorum Gönder

0 Yorumlar