DİYETE GERİ DÖNÜŞ İÇİN BİLMENİZ GEREKİYOR

DİYETE GERİ DÖNÜŞ İÇİN BİLMENİZ GEREKİYOR-053144079994

İnsan çok yedikten sonra kilo almamak için ne yapmalıyız telaşına kapılıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse; herkes bir günü iyi kötü nasıl geçirdiği konusunda bir kenara not tutuyor olsaydı sağlıksız ve yüksek kalorili yağlar ve şeker hakkında ne kadar fazla kaçak yaptığını daha iyi anlardı. Herbalife diyet yapan kadınların erkeklerin sağlıksız yağlara karşı bir savaş açması, şeker ile neredeyse bağımlılık düzeyinde ilişkisini de gözden geçirmeleri konusunda çalışmalar yürütmektedir. Hayat market ya da buzdolabı arasında sıkışmış bir süreç değildir. Bununla birlikte tüm yağlar sağlıksız ve kilo yapıcı değildir.
İnsan İsterse kendi sağlığı için gereken bilgilere ulaşır.Bugün hangi markete girerseniz girin hemen hemen aynı ürünler, olduğundan fazla yağlı ve şekerli gıdalar ile doludur. Kontrolün bizde olması gerekirken basit masum bir atıştırmalıkta bile yüksek oranda sağlıksız yağ, şeker , Mısır şurubu gibi şekerden de daha tehlikeli malzemeler ile üretilmiş olduğunu bilmeden tüketmiş olduğumuz şeyler kilo almaya devam etmemizi sağlıyor. Severek yediğimiz şeylerin ne kadar fazla katkı içerdiğini bilsek acaba bu kadar Cömert olabilir miydik.

Potansiyel olarak bizi hangi gıdaların kilolu yaptığını üç aşağı beş yukarı hepimiz biliyoruz. Ayrıca her gün ne yediğimizi bilirsek daha az yağ tüketerek potansiyel bir şekilde kendimizi geliştirmemiz ve diyete geri dönüşte zorluk çekmeden istediğimiz yemeklerle kilo vermeye başlayabiliriz.

Şekerin zararları
Şeker birçok hastalığın ve vücuttaki iltihap oluşumunun ana nedeni olarak gösterilirken; siz halen şeker tüketmekte ısrarcı iseniz biraz da buradan bakın.Kalp hastalıkları, diyabet, bağışıklık sistemi problemleri gibi kronik hastalıkların temelinde şeker ve şekerli gıdaların sorumlu olarak gösterilmesi boşa değildir.Günümüzde en çok korkulan birçok kanser çeşidi ile şeker tüketimi arasında yüksek oranda bağlantı olduğu tespit edilmiştir.Şeker tüketmek fazla kilolu olmak veya obezite gibi sınırları aşmaya neden olan, işin sonunda insülin gibi ilaçların bağımlısı olmayı göze almayı kimse istemez değil mi?. Yapılan araştırmalar şekerin bağımlılık yapan bir uyuşturucu gibi yüksek bağımlılık ve alışkanlık yaptığı, beyin faaliyetlerini uyardığını gösteriyor. Her mutsuz olduğunda şekerli bir şeyler arayarak kendisini teselli eden insanların sonunda tartıda 1 gram bile kilo veremedikleri, birçok hormon problemi yaşadıkları bilinmesi gerekiyor.

Kilo vermeye ve sağlıklı kalmaya faydalı şeker ve yağ
Evet yanlış duymadınız işlenmiş şeker ile mutlu olmaya çalışırken kilo almaya devam edersiniz.Meyvelerde sağlıklı şeker içerebilir.Meyveler kararınca tüketildiği zaman; yavaş yavaş kana karışacağı için normal şekerden daha sağlıklı ve kabızlığa karşı müshil etkisi yaratan meyveler vardır. Hazır bir paket bisküviden daha iyi olduğunu söylemek mümkün.

Yağlar konusunda acımasız bir tavır sergilerken ne kadar doğru bir davranış sergilediğinizi öğrenmeniz belki çok kısa sürede olacaktır.Genelde fastfood yiyecekler yüksek yağ içerir. Daha hafif zeytinyağı, fındık ,badem gibi insan sağlığını tehdit etmeyen yağlar ile kilo vermek mümkün olabilir.Bu bir diyet değil tamamen tercih meselesi gibi gözüküyor. Menopoz evresinde kadınlarda kilo alma eğilimi yüksektir, bu süreçte sağlıklı yağlar ile sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamak kilo almanızı engelleyebilir.

Hangi Diyetisyene sorsanız zeytinyağı, fındık, badem gibi sağlıklı yağlar içeren gıdaları size önerir. Kolaya kaçmamak gerekiyor, kilo vermek istiyorsanız biraz da mücadelenin tarafı olmanız gerekiyor.
İnsan ne yediğini takip edebilir ise, işlenmiş gıdalardan uzak durursa, margarin ya da ayçekirdeği gibi yüksek yağlı şeyleri tüketmeyi kısıtlama yoluna giderse, çok daha kolay kilo vermesi mümkün olabilir.

Konuyu toparlamak gerekiyor sağlıklı kilo vermenin yolu sürekli aynı hataları tekrarlamak ile mümkün olmayabilir. Şeker gibi yüksek etki gösteren, sağlıksız yağlar gibi listenin uzayıp giden tarafında olmazsa olmazlar olmalı.Kara liste, beyaz liste gibi net anlaşılır diyet listeleri yapmak gerekiyor.Yasaksa uyulmalı her defasında başa dönmek kilo vermeyi zorlaştırıyor diye düşünüyorsanız kalori kontrollü bir beslenme listesini birlikte hazırlayabiliriz.Neler olabilir;
Zeytinyağı, mevsimsel yeşillikler, tereyağı, balık, fındık, badem, meyve, su ve bu liste uzar gider.

Yelken Aktif Yaşam Antalya-053144079994

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar