EKMEK KİLO YAPAR MI?


EKMEK KİLO YAPAR MI?


Bildiğiniz gibi Serik Merkezi ekmek fırını bakımından epey şanslı.Taze ekmek yemek buralarda pek revaçta.Çoğu uzman ekmeğin obeziteye neden olup olmadığı konusunda farklı görüşlere sahip.Biz asıl ekmek kilo yapar mı?Konusunu açıklığa kavuşturmak istiyoruz.Bir doktor gözüyle olmasa bile en azından geçmiş yıllarda sizlerin de bildiği gibi buğday; vitamin ve mineral açısından zengin, kepek ile birlikte anılırdı.Hem sonra ekmek içerisinde fazla da katkı maddesi falan da konulmaz doğal hali ile tüketilirdi.Yörelere göre çeşit çeşit ekmek yapılırdı, haliyle İnsanların sağlıklı beslenmesinde yer eden ekmek şu an biraz daha değişime uğramış durumda.Kepek olmazsa sindirim sistemi yavaşlar.

Besleyici ekmek nasıl olmalı
Ekmek besleyici şekilde hazırlanırsa çocukların, yetişkinlerin ve tüketen bütün insanların sağlığı ve doğal enerji kaynağı olarak vazgeçilmez bir karbonhidrat kaynağıdır.Öyleyse neden beslenmemiz için şart olan bu faydalı besin maddesini çavdar ekmeği, tam buğday ekmeği gibi katkısız ve klasik yöntemler de pişirmiyor ya da bu tarz ekmek tüketimine yönelmiyoruz.Mevcut yediklerimiz bize kilo aldırıyorsa, şeker dengemizi bozuyorsa, glisemik indeks dediğimiz insanın doğal dengesini alt üst eden değerleri bozmamak gerekiyor.Aslında burada sorumlu direkt olarak ekmek değil! bizim hangi ekmekleri tüketmiş olduğumuz daha önemli diye düşünüyoruz.Aynı zamanda fazlasıyla tarım ilacı kullanılarak üretilen buğdaylardan üretilen ekmeklerinde kalitesi tartışılır.


Ekmek mi zararlı tarım ilaçları mı zararlı
Doğal yöntemlerle yetiştirilen buğday kesinlikle zararlı değildir.Ne var ki günümüz tarım teknolojisi her yıl yeni türeyen bir hastalık ya da türetilen bir hastalık bahane edilerek yüksek derecede ilaç kullanılarak üretilen buğdayın, haliyle besleyici yönünü konuşmak yerine aksine vücuda zarar veren birçok toksin maddenin Buğday ve üretilen undan insan bünyesine zarar verdiğini öğrenmiş oluyoruz.Vücut buğdaydan geçen zararlı toksik maddelere karşı belli tepkiler gösteriyor.Eskiden ekmek yiyen insanlar da alerji falan olmuyordu, ancak ekmeğin işlenme şekli, üretim aşaması bizim yaşam şeklimizi de değiştiriyor.Ekmeği annelerimizin ya da büyük annelerimizin yaptığı gibi doğal kendi mayası ile pişirmek gerekiyor.İnsanlar evlerinde yapmış olduğu ekmek ile daha dengeli yaşamayı istiyor.Zaman ve farklı engeller bizi Mayasız ekmek tüketmeye yöneltiyor, haliyle bir zaman sonra Fazla kilolar gibi problemler ile karşılaşmakta gayet normal hale gelebilir.

Ekmek ile şişmanlık arasındaki ilişki
Ekmek şişmanlatır mı sorusunun yanıtı burada.Ekmek elbette doğal yöntemlerle hazırlanır ve yeterli derecede kepekli ve katkı maddesi konulmadan hazırlanırsa besleyici ve kilo yapmayan bir yiyecek.Türkiye Avrupa'da obezite birincisi olduğu için midir bilinmez insanlar ekmeğin obezite ile arasındaki ilişkiyi çözmüş durumdalar.Çünkü vücut çözünen ve çözünmeyen lifler ile desteklenmediği takdirde ekmek kanepenin arasındaki kurumuş gevrek süngerden pek farkı kalan bir gıda maddesi haline geliyor. Çoğu fastfood Restaurant tamamen bayatlamayan ya da uzun raf ömrüne sahip ekmek kullanıyor.Haliyle düzenli olarak bu ekmekleri tüketen insanların OBEZ olması kaçınılmaz.


Ekmek doyurucu mudur
Çoğu insan normal ekmeği resmen yedikçe sık sık acıktığından bahseder.Aslında ekmek diye tüketilen şeyin tam olarak ekmek olduğu da tartışılır durumda.Zaten doğru düzgün beslenmeye önem vermeyen insanların bir de böyle; sırf dışı nar gibi kızarmış diye bir oturuşta birkaç ekmeği yemesi bile kilo yaptığı bir kenara dursun, doyuruculuğu da tartışılan bir durum.Aslı bozulmuş farklı katkı maddeleri ile besleyiciliği tartışılır ekmeği tüketirseniz sık sık acıkmanız gayet normal. Ekmek normalde doyurucu ve besleyici bir gıda, bunun kanıtı normalde klasik yöntemlerle mayalanmış hamurdan üretilen ekmeğin birkaç dilimi bile doygunluk hissinin artmasına sebep olur.Peki sadece beyaz un ile yapılmış ve katkı maddeleri ile yapısı bozulmuş ekmeğin doyurucu olduğunu düşünüyor musunuz? Elbette siz de sadece ekmek kilo yapar mı? noktasına odaklı olabilirsiniz.Bu temel bir beslenme sorunudur. Sağlıklı ve dengeli kilo kontrolü için Yelken Aktif Yaşam Kulübünde sizinle bir beslenme planı oluşturabiliriz. Herbalife hayatın her alanında doğru beslenmeye katkı sağlıyor.Günde kaç dilim ekmek yerine ne kadar kaliteli ekmek tüketmeniz gerektiğini birlikte planlayabiliriz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar