DIŞKIYI YUMUŞATAN İLAÇLAR VE LAKSATİF NEDİR?.

 

DIŞKIYI YUMUŞATAN İLAÇLAR VE LAKSATİF NEDİR?.

 

 

İnsanlar işin özünde dışkıyı yumuşatan ilaçlar kullanarak kabızlık meselesini tamamen ortadan kaldırabilecek sihirli bir formül arıyor.

 

Diğer taraftan bakıldığında,beslenme insanın 24 saatini kapsayan bir şekilde tanımlanabilecek durum olarak görülüyor.Oysa ki beslenme insanın 24 saatini kapsamıyor.İnsanın tüm hayatını kapsıyor.

 

Bu durum şu anlama geliyor;bugün yediklerimiz vücudumuzda en az 3-4 gün kalıyor.Bunu iyi öğrenmek gerekiyor.Yani her gün tüketilen gıdalar hemen bir gün sonra vücudu terk etmiyor.

vücut

Bunu iyi anlamak ve günlük hayatta önerilen bütün tavsiyeleri uygulamak gerekiyor.Hayata dar bir çerçeveden değil geniş bir perspektif kazandırmak istiyoruz.

 

30-40 Yıl öncesi kabızlık denildiği zaman; ihtiyar insanların yaşlılık hastalığı ya da şikayetleri gibi görünürdü.

 

Şimdi çocuklar daha anne karnından doğmadan kabızlık ile yüz yüze geliyor.Evet yanlış duymadınız şuan bu satırları okuyor iseniz; bu müzmin sindirim sistemi problemi ile başa çıkmak zorunda olan tek insan siz değilsiniz.

 

Doğru beslenme ve uygulanabilir birçok adım var. Sadece ilaçlara güvenmek ve kısa bir süreliğine de olsa bu problemden kurtulmak kalıcı çözüm değil.

 

Sorunları geçiştirmek ilerleyen yaşlarda hiç beklenmeyen bağırsak problemleri,mide problemleri ile karşı karşıya kalınmasını tetikleyen bir durumdur.

 

Karşılaştığımız birçok insan su içmek ile alakası olmadığını,lifli beslenme denildiği zaman sanki kötü bir şeyden bahsediliyormuş gibi anlayabiliyor.

 

Bunlar günlük yaşamda bizim kısa ama etkili çözüm tavsiyelerimiz.Tabi bazı insanlarda Herbalife kullanırken daha rahat ettiklerini söylüyor.Sizce bunun nedeni ne olabilir?.

 

10 YENİ HERBALİFE KABIZLIK NASIL GEÇER TÜYOSU herbalife kilo kontrol urunleri slider1

 

Elbette doğru beslenmek,Dengeli beslenmek,vücudu ve günlük yaşantıyı tamamen disipline etmekten kaynaklanan sonuçlar diyebiliriz.

 

Laksatif nedir bilir misiniz?.Yediğimiz yiyeceklerin sindirimi sonucu dışkı oluşur.Dışkıyı yumuşatarak kolay bir şekilde dışarıya atılmasını sağlamak için her zaman suya ihtiyacımız bulunur.

 

Lifler denildiği zaman; sadece bakliyatlar akla gelmesin. Renkli ve çeşitli beslenme dediğimiz olay aslında burada ortaya çıkıyor.

 

Genellikle hamur işi tüketen insanlarda ve yüksek miktarda Siyah çay içen insanlarda ve strese maruz kalan kişilerde kabızlık sık sık görülür. Doktorlar hareket etmeyi önerir.Ancak beslenme temeli bozuk ise ne yapabiliriz?. 

 

Elbette öncelikle beslenme alanında yapmamız gereken adımları atmamız gerekiyor.Daha çok sebze ve meyve tüketerek bütün bu sebze ve meyvelerin posasından yararlanabiliriz. 

 

Laksatif etkiyi gösterecek bir çok gıda varken neden biz ilaçların peşinden koşalım ki!.Doğal olarak geçirmiş olduğunuz bir rahatsızlık var ise durum değişir.

 

Kronikleşmiş bir kabızlık yaşıyor olabilirsiniz.İşte bu durumda mutlaka doktorların önermiş olduğu birtakım ilaçları kullanmanız gerekebilir.

10 YENİ HERBALİFE KABIZLIK NASIL GEÇER TÜYOSU ilac

Bu hallerde ilaç kullanımında herhangi bir sakınca yok. Ancak ilanihaye bir ilaçtan fayda beklemek de kısa süreli bir rahatsızlık geçiren insan için çok doğru bir adım olmaz. 

 

Laksatif etki gösteren o kadar çok yiyecek var ki.İnsan bunların hiç birisini tüketemem ya da bunları hiç sevmiyorum diyebilecek bir durumda değildir.

 

Bu yiyecekler nelerdir derseniz;bütün yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak,lahana gibi bunların yanında en meşhur incir,eskilerin tabiri ile kak yani meyve kuruları inanılmaz etkiye sahiptir.

 

Bütün bu doğal gıdaları tüketirken kabızlık tamamen ortadan kalkabilir.Yeni Probiyotik ve Prebiyotik bir ürün Herbalife Nutrition tarafından piyasaya sürüldü.

 

Bu ürünün detaylarını Pro-core ürün sayfasından görebilirsiniz.Neticede bağırsaklarımız temel bağışıklık sisteminin kilit noktasıdır.Aloe vera ve bitki tohumları size bu konuda fikir verebilir.

 

Tabii ki kabızlık konusunda önyargıları kırmak gerekiyor. Laksatif ilaç kullanmak yerine bu doğal gıdaları tercih edebilirsiniz.

 

Sert dışkıyı yumuşatmak kadar zor bir olay yoktur. Bugüne kadar kilo vermek isteyen insanlar kabızlık ile yüzleştikleri zaman ancak anladılar.Sadece kilo vermek amaçlı bir beslenme koçluğu yapmıyoruz.

HIZLI KİLO VERMEK İÇİN 9 FİKİR

Aynı zamanda hayat kalitesini yükselten ve kabızlık gibi müzmin bir dertten kurtulmuş olmanın rahatlığını sağlamaya çalışan çok yönlü bir danışmanlık sistemine güveniyoruz.

 

Birkaç gün önce spor salonunda düzenli spor yapan 29 yaşında genç bir arkadaş ile tanıştık.Sporcu beslenmesinin temelinde pirinç pilavı olduğunu söylüyordu.

 

Kol kaslarını ve üst bedeni şişirmek için illaki pirinç olmazsa olmaz gibi bir yaklaşıma sahipti.Ancak biraz sohbet edince,maalesef müzmin bir kabızlık ile başa çıkmak zorunda kaldığını fark ettik.

 

Yeterli miktarda su içtiği halde neden kabız olduğunu bir türlü çözememiş durumdaydı.Şöyle ki pirinç pilavı tüketerek sadece nişasta bazlı karbonhidrat aldığını fark ettik.

 

Doğrusu 4-5 saat antrenman yapan bir insan için çok da abartılı bir durum değildir.Fakat işin kabızlık tarafına dönecek olursak; lifsiz,meyvelerden uzak ve tekdüze bir beslenme planı uyguladığını söylemiş olmamız kendisini çok etkiledi.

10 YENİ HERBALİFE KABIZLIK NASIL GEÇER TÜYOSU spor salonu

Dahası da vardı,günlük 4-5 saat spor yapan bir insanın kabızlık problemi ile karşı karşıya kalıyor ise,kötü beslenen; evden çalışan ya da masa başı çalışan insanlar için sindirimi daha büyük bir oranda etkileyici olduğunu hatırlatmış olalım.

 

Normal bir insan için haftada bir defa dışkılama yapıyor olmak anormal bir durumdur.Bu durumdan kurtuluşun çok yönlü çözüm noktaları bulunmaktadır.

 

Söz konusu olan sert dışkıyı yumuşatmak değil. Bağırsakları sürekli nemli bulundurarak oradan geçen bütün işlenmiş gıdaların kolayca dışarıya atılmasını sağlamaktır.

 

Bunun için özellikle belirtiyoruz;Herbalife kullananlar için her bir kişiye özel program gerekiyor.Yani ben yaptım oldu mantığı ile yürüyen bir çözüm önerimiz yok.

 

Her bir kişinin günlük yaşam kalitesini arttırmak istiyorsak ve her zaman daha iyisini vaad ediyorsak, bireysel koçluk burada devreye girmeden ister bir spor meraklısı, ister bir masa başı çalışan ya da evde uzaktan çalışan bir kimse olmanız durumunuzu değiştirmiyor.

kilo vermek

Buradan tekrar tekrar uyarı yapalım istiyoruz.Kabızlığı gideren ilaçlar uzun süreli olarak kullanıldığı zaman içerisinde bulunan kimyasal maddeler bizim bağırsaklarımızda bulunan dost bakterileri maalesef oradan uzaklaştırıyor.

 

Biraz önce Bağışıklık sisteminin merkezi bağırsaklar dedik.Burada bir canlılık söz konusu.Evet bazı insanlar kabızlık konusunu çok hafife alıyor.

 

Aslında uzun süreler kabızlık yaşayan insanlar bu önerileri her gün küçük küçük değişiklikler ile hayata geçirdikleri zaman hiç beklemedikleri sonuçlarla karşı karşıya geliyorlar.

 

Peki bu sonuçlar neler olabilir?.Siz de merak ediyor musunuz?.Mesela kabızlık sorunundan başladık.Ancak doğru beslenme,dengeli beslenmeyi hedef seçtiğimiz için bağırsak yapısını korumaya çalıştığımız da olası pozitif sonuçlar alıyoruz.

 

Kısaca sizlerle de paylaşalım.Mesela daha çok posalı yiyecekler tüketmiş olduğumuz takdirde;zaman içerisinde kan şekeri ve Tıbbi tabirle glisemik indeks değerleri kendiliğinden bir düzelme bir iyileşme sürecine girmektedir.

 

Her zaman şunu savunuyoruz; ortada bir mesele varsa mutlaka geniş ölçekli olarak değerlendirilmesi ve buna uygun olarak günlük kolay,basit şekilde uygulanacak adımlar atılması gerekiyor.

10 YENİ HERBALİFE KABIZLIK NASIL GEÇER TÜYOSU kalori sayaci lider beslenme

Bunlar nedir?.Bunlar elbette Şam’da kayısı değil!. Örneğin kişinin günlük temposuna uygun miktarlarda kalori alması.Bu nedir derseniz de ortalama 1500 kalori ile bir günü tamamlayabilecek iken; her gün 3500 kalori alıyor olmak neredeyse 3 gün boyunca sindirilmesi zor ve daha fazla tüketilmiş gıdalar anlamını taşıyor.

 

Bunlar defalarca test edilmiş,üniversitelerde Araştırma konusu olarak üzerine tezler yazılmış konular.Derseniz ki hangi üniversite?.

 

Günümüzde dünyada bu konuda paylaşılmış yüzlerce binlerce akademik çalışma söz konusu.Hatta,Sağlık Bakanlığı,Dünya Sağlık Örgütü gibi birçok kurumsal yapının da insanları harekete,dengeli beslenmeye doğru yönlendirmesinin bir sağlık problemi olduğu kadar ekonomik açıdan da hatırı sayılır bir tarafı vardır.

 

İsterseniz son olarak Kabızlık neden olur?.Kabızlık belirtileri nelerdir onlardan biraz bahsedelim.Normal dışkılamadan farklı olarak kabızlık yaşayan insanlarda;

 

Belirgin bir şekilde dışkılama güçlüğü yaşanması dışkının tabiri caizse sanki bir taş kütlesi gibi insanın canını yakarak dışarıya gitmesi durumu hiç kolay bir mesele değil.

 

Demek ki iştah problemleri yaşıyor olmanız,hiç olmadığı kadar şişkinlik duyguları yaşamanız,zaman zaman dışkınızı kanlı olarak görmeniz,müzmin kabızlık yaşadığınızın en çarpıcı belirtileri olarak görülebilir.

Kabızlık neden olur

Ancak bu duruma yol açan yani Kabızlık neden olur altında yatan nedenler nedir?.Bunlar başımıza gelmeden anlamak ve yol yakınken tedbirleri elden bırakmamak gerekiyor.

 

Yetersiz miktarda su içiyor olmak,kötü besleniyor olmak; biraz önce verdiğimiz örnekteki gibi nişastalı gıdalar ile beslenerek tam buğday gibi,sebzeler ve bakliyatlar gibi hem kepekli hem de çözünür ve çözünmez lifler burada hedef noktamız olacaktır.Okumaya devam et.

Yorum Gönder

0 Yorumlar